resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7021
    kendisiyle ilgili tavır "eleştirilmemeli" değil, "haksızca eleştirilip linç edilmemeli" olan oyuncu.

    10 numara pozisyonuna adapte olamadı. olmaya çalışıyor, elinden geleni yapıyor, geri adım atmıyor. mesela dün apo da sol bekte aksadı. kimse apo'ya kızmaz. biliyoruz ki apo da sol bek oynamamayı tercih eder zaten.

    kişileri contextten bağımsız değerlendirirseniz hataya düşersiniz.

    kerem'i en çok seven ve sözlükte 3 senedir koruyup kollamaya çalışan insanlardan olarak bu haftaki görüntüsüne üzüldüm. zaten gergin bir karakteri var ama özellikle bir pozisyonda sadık şutunu kapatında dönen topa da sinirle vurdu, orada ne kadar dip yaptığını gördüm. geçen sene sonlarına doğru kendini kanıtlamışlığın güveni varken şimdi kendini ve talihini sorgulayan bir kerem vardı.

    ama benim tanıdığım kerem bu sorgulamalardan da güçlenerek çıkar. işte biz o yüzden bu çocuğu koruyoruz. eleştirilerden değil, çöpe atılmasından koruyoruz. bu çocuk kendisiyle sürekli savaş halinde ve o savaşlardan güçlenerek çıkıyor. bir de sizinle savaşmaya ihtiyacı yok. zaten hata yapmaktan ve zayıf olmaktan nefret eden birisi. siz de bu korkularının ve takıntılarının üstüne benzin döküyorsunuz ve özgüvenin kırıyorsunuz.

    kerem ve galatasaray taraftarı kerem'in hatalarını ne zaman kabullenip endişelerini dindirebilirse, kerem o zaman gerçek potansiyelini gösterecek.

    ben tribün lideri olsam kerem'e yönelik her uğultudan sonra kerem tezahuratı yaptırırım. alkış onu tam hissettirmiyor. bu çocuğun güvene ihtiyacı var. ve o güveni içinde bulamadığı anlarda taraftardan bulursa, terapöti etkiyle gerçek potansiyeline ulaşacaktır.

    hata yapmaktan korkan bir çocuğunuz olduğunu düşünün. bu çocuk hata yaptığına ona kızmanız, homurdanıp bağırıp çağırmanız mı işe yarar? yoksa onu hala sevdiğinizi gösterip bir sonraki durumda daha iyi yapabileceğine inandığınızı göstermek mi?

    cevabınız ilkiyse, acilen terapiste gitmelisiniz. çocuğunuzun ve toplumun iyiliği için...

    (bkz: 3 kasım 2023 galatasaray kasımpaşa maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın