• 43
    trabzonspor, oyunun belli anlarını iyi oynayan ama kontratakları savunmada kötü olan bir takımdır. bunun en önemli nedeni de, stoperlerinin ağır olmasıdır. hava toplarını bırakmazlar ama kontrataklarda resmen kağnı olurlar. bunun dışında yay civarında bol bol şut imkanı verirler.

    fenerbahçe ise maçın başlarında skor üstünlüğünü alınıp, rakibi sindiren bir takımdır. ön alan baskısında kaptıkları toplarla bir sürü goller bulmuşlardır.

    şimdi bu maçta fred, becao, djiku gibi ilk 11'in değişilmez isimleri oynamayacaklar. yani fener becao'nun sertliğinden, djiku'nun oyun kurulumuna katkısından ve fred'in enerjisinden yararlanamayacak.

    işte tam da bu nokta da, işler trabzonspor lehine gelişiyor.

    -onuachu denen azmanın karşısında serdar ve samet gibi vasat altı isimler olacak.
    -fenerbahçe'nin elinde yardırıp giden bir kanat oyuncusu ve sürekli baskı yapan bir ön liberosu yok. bu da trabzonspor'un önceki maçlara nazaran daha az kontratak yemesine neden olacak.
    -mendy'nin orta sahada yapacağı baskı ve dikine gitmesiyle trabzonspor bolca pozisyon bulacaktır.

    burada dikkat edilmesi gereken tek şey, trabzonspor'un yay etrafında şut imkanı vermemesi olacak. eğer eski maçlardaki gibi imkan tanırlarsa, szymanski, tadic, irfancan gibi isimler cezayı keser.

    o yüzden bu maçta dikkat edilmesi gereken en önemli şey, ceza sahası civarında rakibe şut imkanı tanımamaktır. eğer bunun üzerine çalışılmışsa, trabzonspor'un en kötü beraberlikle döneceğini düşünüyorum.
    skor tahminim 1-1 veya 2-1 trabzonspor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın