resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7018
    bu sezon* ligde sol kanat olarak oynadığı 7 maçta, 3 gol ve 5 asist yaparken, forvet arkası olarak oynadığı 4 maçta ise skora katkı yapamamıştır.

    bu bile eleştirilmemesi gerektiğini açıkça göstermektedir.

    evet, asıl mevkisinde de dört dörtlük değildi ama görüldüğü üzere her maç skora katkı yapmasını bilirdi. lakin, forvet arkası gibi daha önce hiç oynamadığı mevkiye geçince etkinliği iyice azaldı. skora katkı yapamadığı her maçta da azalmaya devam ediyor ve bu da taraftar nezdinde kredisinin kalmamasına sebebiyet veriyor. bu da beraberinde acımasız eleştiriler ve saçma sapan ıslıklar getiriyor.

    dediğim gibi alışık olmadığı mevkide oynuyor. bundan dolayı da kendisine kızamıyorum. okan hocaya da kızamıyorum çünkü o mevkide elinde zaha gibi bir süperstar varken, zaha oynar. kerem'in takımımız için önemli bir parça olmasından dolayı da yedekte bırakamıyor.
    hal böyleyken kerem'in yeni mevkisine alışması için biraz sabretmemiz gerekiyor. bu süre zarfında da saç baş yolduracak hatalar yapabilir ama aslan gibi arkasında durmalıyız. elbet şov yapacağı günlere dönecektir.
    sadece birazcık sabır!

    edit: galatasaray'ın bütün maçlarını izleyen ve sıcağı sıcağına sözlüğe yazan biri olarak ekstra şu yorumu yapayım;
    kendi mevkisinde oynadığında neredeyse her maç skora katkı yapan kerem'in, forvet arkasına geçtikten sonraki 7 maçta, etkisini kaybettiğini, yanlış tercihler verdiğini ve sırf bu yüzden taraftardan tepki yediğini göremeyenler, boş kaleye kaçırdı denilen pozisyonların arkasına sığınarak, kerem'i hedef haline getiriyor. o pozisyonlarda da en doğru kararı verdiğini düşünüyorum. mesela rize maçındaki pozisyonda top yüksekte olduğu için iyi bir vuruş yapmak zor olurdu. keza münih maçında da, kerem'in topu dibine doğru vurması daha mantıklıydı çünkü aksi durumda kaleci çıkarırdı. şanssızdı ve gol olmadı.
    ayrıca abdülkerim 20-25 dakika sol bekte oynadığında müthiş ortalar yapardı. 90 dakika boyunca sol bek oynadığı maçta ise dağlara taşlara attı topu. ulan onu geç, szoboszlai bile alışık olmadığı mevkiye geçtikten sonra 3 maçta 2 kırmızı kart görmüştü. umarım ne dediğimi anlayabilmişimdir. anlamayanlara daha uzun bir şekilde özel mesajla anlatabilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın