resim
Cédric Bakambu
Takım:Real Betis
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.82
Uyruk:Kongo DC
  • 876
    eleştirilmeye değil, sadece konuşulmaya/yorumlanmaya çalışıldığı zaman dahi susturulma çabası içerisine girilen 2023 yazı transfer dönemindeki yanlış stratejiyi gösteren hamlelerden bir tanesi.

    konunun şahıslara yönelik sevgiden/sevgisizlikten kaynaklanmadığını, konuya duygulardan arınarak bakıldığını ve en önemlisi bir şahıs özelinde eleştiri yapılmadığını daha net gösterebilmek adına geçmişten bazı örneklerle derdimi anlatmaya çalışacağım. galatasaray'da 2000'de h.şükür olmadığı zaman forvette marcio oynardı. 2001'de jardel'de bir sıkıntı olduğu zaman türkiye ligi gol kralı serkan aykut forvet bölgesinde görev yapardı. 2006'da forvet rotasyonunda h.şükür, ü.karan, n.ateş, h.kabze ve hatta ilic vardı. 2008'de nonda, ü.karan, h.şükür vardı. 2012'de elmander, baros, sercan, necati vardı. 2015'te bile burak, umut, pandev vardı. bu ismi geçen oyuncular bahsettiğim yıllarda bir şekilde dönüşümlü olarak forvet pozisyonunda oynadılar ve gerekli rotasyonu sağladılar. ceza, sakatlık vb. durumlarda forma giydiler. evet; bu saydığım isimlerden hiçbiri icardi kadar ikon, icardi kadar büyük isimler değillerdi belki. ama hiçbiri vasat değildi; hepsi kalite olarak birbirine yakın ve galatasaray'ın o yıllardaki forvet/gol ihtiyacını gideren ve kulübün müzesine kupa kazandıran isimlerdi. özetle bu saydığım isimlerden pandev haricinde her biri galatasaray'a katkı sağlamıştır, buna itiraz eden olacağını sanmıyorum.

    icardi'yi, icardi'ye yakın kalitede bir forvet ile yedekleyemeyeceğimizi ben de biliyorum. tıpkı muslera'nın yedeğini senelerdir muslera'ya yakın kalitede bir türk kaleci yapamadığımız gibi. bu bana mantıklı gelmeyen ama saygı duyduğum, galatasaray'da yazılı olmayan bir kuraldır. hayatın normal gidişatı içerisinde icardi'yi rotasyona sokamazsın, bunun farkındayım. ama sakatlık futbolun içerisinde olağanın dışında bir durum. beklenmeyen bir durum, istenmeyen bir durum. ve bir futbolcu sakat ise, oynamaz. yerine kim oynar peki? sakat olan futbolcunun yerine yedeği oynar. galatasaray'ın yedek forvetinin icardi'ye yakın kalitede, o'nu zorlayan bir isim olmamasını kabullenirim ama bu oyuncunun galatasaray'ı icardi'yi sakatken dahi oynatmak zorunda bırakacak kadar yetersiz olmasını kabullenemem. mantıklı da bulmam, doğru da bulmam. galatasaray icardi'nin çok sert bir müdahaleye maruz kaldığı antep fk maçından sonra, ligin dibine demir atan samsunspor'a karşı dahi bakambu'ya güvenemiyorsa; galatasaray rizespor, kasımpaşa vs. gibi maçlarda dahi bakambu'ya güvenemeyip sakat bir oyuncuyu ağır bölgesini uyuşturucu iğneyi basıp sahaya sürüyorsa, galatasaray'da forvet hattı diye bir şey yoktur. galatasaray'ın forveti icardi vardır sadece, başka da bir şey yoktur. ve bu çok yanlıştır. bunu "icardi'ye bak, aslan parçası. 21. yüzyılın metin oktay sensin mübarek adam" duygusallığında yorumlayanlara saygı duymaktan başka bir şey elimde gelmez ama kulübün menfaati açısından bakıldığında bu doğru bir bakış açısı değildir. bugün böyle düşünenler ben eminim ki (allah korusun) galatasaray'ın forvet rotasyonu olmadığı için oynadığı kumar yüzünden icardi'nin sakatlık durumu daha da ciddileştiği takdirde, çok üzülecekler. hepimiz çok üzülürüz böyle bir şey yaşandığı takdirde, peki neden o zaman şansımızı zorluyoruz? galatasaray'ın 4 ay önce transfer ettiği forvet oyuncusu icardi sakat iken dahi oynayayacak durumda olmadığı için. bu benim anlayışıma ters maalesef. bunu alkışlayamam, bunun yanlış olduğunu görmezden gelemem. söylerim, yazarım.

    iki sezondur gayet başarılı olan takımımızın başarıda kalıcılık/istikrar sağlamasını istiyorsak, başarılı giderken dahi bazı şeyleri konuşmaktan kaçınmamalıyız. kimseyi kırmadan, üzmeden, incitmeden bunu da yapabiliriz, yapmalıyız. galatasaray sözlükte yapılan da ana hatlarıyla budur zaten. o yüzden yorumlar, değerlendirmeler, düşünceler başka ve doğru olmayan eksenlere çekilmesin lütfen. değerlendirilmelerini dile getiren insanların bir artniyetleri veya galatasaray düşmanlıkları yok, insanların değerlendirmelerinin, analizlerinin altında sürekli bir gizli amaç veya galatasaray düşmanlığı arayanlar iyi bir şey yapmıyorlar. birkaç istinai yazar haricinde, galatasaray'ı idari ve teknik olarak yönetenlere yönelik sert ve kırıcı ifade eden kullanan kimse yok burada. kötü niyet veya suistimal görüldüğü zaman zaten sözlükteki ortak akıl zaten devreye giriyor. ama bunun haricinde yapılan değerlendirmeleri, yorumları lütfen yok etmeye çalışmayalım. fikirlere/analizlere katılmamak herkesin en doğal hakkı ama asgari düzeyde bir saygıyı hak ediyor yorumlarını dile getirenler. bunu esirgemeyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın