• 39
    süper ligde yer alan her takım galatasaray'ın rakibidir. fenerbahçe, beşiktaş; sezonunun dinamiklerine göre başakşehir, trabzonspor vs. daha temel bir rakip haline gelebilir ama bu ligdeki geri kalan takımların da galatasaray'ın rakibi olduğu gerçeğini değiştirmez. galatasaray'da futbolculuk kariyerleri içerisinde görev yapmış, bugün ise teknik adamlık görevinde bulunan bülent korkmaz, selçuk inan gibi teknik adamların (yakın gelecekte bu isim listesine arda turan, servet çetin de eklenecek muhtemelen) galatasaray'a karşı çok da fazla zorlamadan puan kaybettiklerini, galatasaray'ın temel rakiplerine karşı ise maça asıldıklarını ima etmek, çok üzücü ve bir galatasaraylı'ya yakışmayan bir davranış. ben bu minvaldeki yazıları okurken utandım. rizespor maçımızdan önce "rakibi galatasaray'a karşı hep kaybeden bülent korkmaz çalıştırmıyor maalesef" entry'sinden sonra bugün de "selçuk hoca yok maalesef rakipte, bize karşı asılacaklardır" şeklindeki cümlelerin ne anlama geldiğini; kişilerin ve galatasaray'ın bu cümleler ile ne ile itham edildiğini ciddi olarak düşünmek ve ondan sonra yazmak lazım.

    bülent korkmaz, selçuk inan veya bir başkası. bir galatasaraylı'nın çalıştırdığı takım, her zaman en az galatasaraylı olmayan birini çalıştırdığı takım(lar) kadar galatasaray maçlarını ciddiye almıştır. asılmıştır da. bülent korkmaz 2006-2007 sezonunda ilk teknik adamlık tecrübesinde galatasaray'ı türkiye kupasında kayseri erciyesspor ile ali sami yen'de elemiştir. doğru olanı yapmıştır. okan buruk da teknik adamlık kariyerinde akhisarspor ile galatasaray'ı arena'da 2-1 yenmiş, türkiye kupası'nda finale yükselmiştir 2018'de. finali de fenerbahçe'yi karşı kazanmıştır. aynı okan buruk 2018-2019 sezonunda arena'da rizespor ile 2-0 geriden gelip 2-2'yi yakalamış ve 1 puanı kapmış, bir sonraki sezon ise başakşehir ile arena'da 1-0 kazanıp 3 puanı almıştır. okan hoca doğru olanı, bir galatasaraylıya yakışanı yapmıştır. fatih terim de teknik adamlık kariyerinin başlangıcında ankaragücü ile galatasaray'ı ali sami yen'de yenmiş ve takımımızı kupadan elemiştir. o da doğru olanı yapmıştır.

    hiçbir galatasaray kökenli teknik adamın galatasaray'a karşı maçı bırakıp, galatasaray'ın rakiplerine karşı ise motive olma gibi bir zorunluluğu yoktur. bu kişilere de, galatasaray'a da farkında olmadan yapılan bir hakarettir aslında. ve lüftfen bunu yapmayalım. "rakibi bu kez galatasaraylı olmayan biri çalıştırıyor maalesef" cümlesi çok yanlış ve dekodersiz hali çok büyük bir itham barındıran bir cümle. ben 100% eminim ki fatih terim, mustafa denizli, uğur tütüneker, hamza hamzaoğlu, raşit çetiner, cihat arslan ve ismini unuttuğum diğer galatasaray kökenli teknik adamlar kariyerleri boyunca galatasaray'a karşı takımlarını nasıl iyi hazırladılarsa; bugünde ve gelecekte bülent korkmaz, selçuk inan, servet çetin, arda turan vs. gibiler de takımlarını o kadar iyi hazırlayacaklardır. bundan hiç şüphem yok. galatasaraylılığın bunu gerektirdiğinden de şüphem yok. benim tek ricam, lütfen biraz daha dikkatli ifade edelim düşüncelerimizi. sevdiğimizi düşündüğümüz isimlere iltifat ettiğimizi düşünürken, taraftarı olduğumuz takımın itibarına zarar vermeyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın