• 1
    hsh nordbank arena'da * oynanacak olan 2009-2010 sezonu uefa avrupa ligi final karşılaşması. ilk avrupa ligi finali olmasından dolayı önemli bir mihenk taşıdır. 2009-2010 sezonunda finalde gördüğümüz tek ingiliz ve tek ispanyol takımının mücadelesidir aynı zamanda.

    fulham, 2002 yılında intertoto kupası'nı kazanmasından sonraki en büyük basarısını bu finali oynayarak göstermiştir. kendi ülkesinde bile en büyük başarısı 1975 yılında fa cup finali oynaması olan fulham için inanılmaz bir basarıdır ve takdir edilesidir. 2008-2009 sezonunda premier ligi 7. sırada bitirdiğini de hatırlatalım. fulham finale gelene kadar 3. eleme turunda vetra; play-off turunda amkar; grup maçlarında basel, cska sofya, roma; son 32'de shakhtar donetsk, son 16'da juventus; son 8'de wolfsburg ve son 4'te hamburg'u elemiştir. elediği takımlara bakılırsa fulham çok büyük bir basarı göstermiştir. gönlüm fulham'ın kazanmasından yana.

    atletico madrid ise malumunuz ite kaka en sonunda finale yükselmeyi basardı. en son 1961-1962 sezonunda uefa kupasını kazanan atletico bir kez daha kazanmaya çalısacak. uefa avrupa ligi'ne sampiyonlar ligi grubunda 3. olduğu için katılan atletico son 32'de galatasaray'ı, son 16'da sporting lizbon, son 8'de valencia'yı, son 4'te ise liverpool'u eleyerek finale yükseldi. her ne kadar çok sevsem de atletico'yu, 2009-2010 sezonunda inanılmaz derecede sahip oldukları bala ve bazı kritik noktalar verilen ve verilmeyen hakm kararlarıyla finale geldikleri açıktır. tabi ki bu sansları kendileri yarattılar ancak hakem kararlarını nasıl yarattılar o bilinemez. hiç mi top oynamadılar, oynadılar tabi ama elenecekleri noktada hakem yardım etmese finale kadar gelemezlerdi.

    atletico madrid her ne kadar favori gözükse de ben fulham'ın sürpriz yapabileceğine inanıyorum. çünkü atletico'dan daha çok hak ettiler bu kupayı. umarım maç açık kanaldan yayınlanır ve maçı show tv yayınlamaz. kuvvetle muhtemel star tv yayınlayacaktır maçı. inşallah zevkli bir maç olur ve izleyenler zevk alır, her ne kadar umutlu olmasam da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın