• 7283
    ligde oynadıkları 10 maçı kısaca analiz etmek istiyorum kendimce. tabi ki kadroları kaliteli geçen senelerin aksine ve bulduklarını affetmiyorlar ama işte her zaman ama var onlar da:
    - 2-1 kazandıkları ilk maçları olan antep'e karşı rakipleri 10 kişi oldukları halde, aynı maçta ferdinin atılması gerektiği halde ve son dakika tadicin eline çarpan topa rakipten geliyor yieaaa diye bir taraflarından kılıf bulup örf bas ettiler
    - 1-0 kazandıkları ankaragücü maçında 97. dakikada rakiplerinin bariz penaltısı atlanarak bir şekilde galip getirildiler
    - yine aynı şekilde 1-0 kazandıkları alanya maçında gözle görülen izaha gerek dahi olmayan fizik kimya biyoloji matematik ne kadar bilim dalı varsa hiçbir türlü açıklayamadıkları ofsattan attıkları golle kazandılar ( türk basının ne kadar satın alınmış olduğu o maçdaki gol pozisyonunda ne kadar yorumcu varsa erman toroğlu harici hepsi o golü aklama yarışına girdiler tam bir utanç vesikası)
    - 2-0 kazandıkları kasımpaşa maçında atmış oldukları ilk gol öncesi faul ve ikinci golden önce verilen akıllara zarar penaltıları
    - kendilerini zorlamaları! düşünülen başakşehir-rize-hatay maçlarında teknik direktörlerin ilk defa sistemleri bozup, farklı oyuncuları ilk 11 başlatıp, maçlardaki rakip takımlarındaki kalecilerin akıl almaz gol hediyeleri, topun yanından geçip gitmesini izleyen oyuncuları
    - kendinlerinden puan almaya en yakın takım antalyaspordu ama onların da maçın başından sonuna kadar yapmış oldukları defansif felaketlerle şanslı bir biçimde galip geldiler
    - pendikspor ve samsunsporu saymıyorum çünkü ne kadro kaliteleri ne de oynadıkları futbolla gücünün yetmemesi çok doğal.

    velhasıl kelam ilk 10 maçları bu şekilde. kaliteli kadrolarına, bizim takımımız aksine golleri daha rahat bulup bitiricilik konusunda bizden şu an için daha iyi olmalarına lafım yok fakat bir gerçek var ki hatayspor-rizespor-kasımpaşa ve başakşehirin olduğu bir ligde 24 garanti puanları var. aynı takım ve aynı hocaların bize karşı oynattığı oyun, kazanma hırsı, taktik anlayışı ve oyuncu seçimiyle fenere karşı kesinlikle bir değil, masum hiç değil.
    tabi bir de hakemler tarafından asla aleyhine karar olmaması bu zaten doğal olanı ama doğal olmayan maçın skoruna etki edecek lehlerine hata yapılmaları.
    dillerde klasikleşmiş fener balı dediğimiz garip gureba golleriyle birlikte futbol şanslarının da yanında olmasıyla ligin ilk 10 haftasını bu şekilde sorunsuz geçtiler. kendimce fikirlerim bu şekilde katılmayanlar elbet olabilir başım üstünde saygım var ama sezon başında oynadığımız ilk maç kayseri deplasmanında sadece bir gol bile atsak aynı puanda olacaktık ve tahminimce asla bu kadar büyük panik havası ve yangın olmayacaktı.

    son bir notum da oynanılan avrupa maçları kıyası yapmak istiyorum kısaca. elemelerde oynadıkları takımlar maç sonu kendilerinden koli koli su çalarak gitti bu ayarda maçlara çıkıp grup aşamalarında hala bu ayarda takımlarla oynayıp kendilerini gaza getirirlerken, bu ayarda takımlara rotasyon yapma şansları elde ederken biz manchester deplasmanından galibiyetle dönüp evimizde bayerne 65 dakika korku filmi seyrettirdik.

    ne fayda varsa kendimizden fayda var ne bu ligin takımlarına güvenirim ne bu ligin hakemlerine ne de bu ligin federasyonuna. geçen sene de olduğu gibi kendi ipimizi kendimiz kesip hepsine vura vura tekrar şampiyon olacağız. olacağız başka bir ihtimal yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın