resim
Davinson Sánchez Mina
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Kolombiya
  • 618
    tank gibi stoper. takımda atlet ve güç olarak en etkili iki isimden biri, diğeri ise malumunuz sacha boey. sağ bek ve sağ stoper olarak inanılmaz iki oyuncuya sahibiz. geldiği takım ise şu an itibarıyla premier ligin lideri. tottenham'da gözden düştüğü performansının çok üstüne çıktı belki böyle oynasaydı tottenham da bırakmazdı. bu değişiklik nelsson dışında herkese yaradı. takımda bu ayarda bir de sol bek olsaydı inanılmaz bir takım olurduk, belki o zaman bayern münih'i de yenebilirdik. bir futbolcunun ne kadar etkilediğini her maç şahit oluyoruz.

    dün maçın yıldızıydı hatta bir şey dikkatimi çekti: abdülkerim sol beke geçince kaan önce sol stoperdi. tahminim okan hoca baktı hem abdülkerim hem de kaan sol tarafta çok yavaş kalıyor, sanchez'i sonrasında sol stopere çekti. ayrıca sanchez yalnızca savunma değil hücumda da çok etkili. melo gibi 40-50 metre çapraza muazzam paslar atıyor. kafa topları bambaşka seviye, çıktığı kafa toplarının çoğunda rastgele vurup topu ileriye doğru uzaklaştırmıyor bilakis görerek, bilerek takım arkadaşına oynuyor. dikine pasları, hızlı çıkışları vs. anlat anlat bitmez. maşallah çok büyük topçu, gelir gelmez direk seviyeyi yükseltti. zaten topçu dediğin böyle olur, yok adaptasyon yok bilmem ne geçiniz efendim. kendine bakıyorsa bir futbolcu her takımda oynar, öyle 3 ay kilo vermesini kimse beklemez.

    son olarak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim: nelsson dediğimiz adam geçtiğimiz sezonun en önemli 3-4 futbolcusundan biriydi. herkes 25 milyon eurodan aşağı satılmaması gerektiği kanaatindeydi ki haklıydık. defoları vardı falan ama iyi stoperdi ve takıma inanılmaz faydalıydı. gelinen noktada nelsson'u kimse sormuyor, aramıyor. işte sanchez böyle büyük oynuyor; 25 milyonluk futbolcu haftalardır kulübeye hapsoldu, kimsenin hocaya en ufak eleştirisi yok hatta ince ince nelsson'a bileniyoruz. buna bir formül şart ancak bu sanchez'i kimse kesemez, galatasaray tarihinin en iyi stoperlerinden kafaya oynar ve abdülkerim ile çok başka şeyler hayal ettiriyorlar. tebrik ediyorum kendisini ve takımı.

    (bkz: 28 ekim 2023 çaykur rizespor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın