• 881
    geçen sezona göre daha geniş, isim olarak daha güçlü futbolcuların transfer edildiği dönemdir. ve bu transferler yapılırken işin ekonomisi de gözetilmiştir. şunu anlamak lazım artık diye düşünüyorum; sana gelen diğer büyüklere de öneriliyor. bu biraz köşe kapmaca ve ekonomik durumunun sağlamlığı ile de alakalı. yani eğer genç, isimsiz kovalamıyorsan 3 aşağı 5 yukarı alacakların belli aslında. hem de iyi futbolcuyu alınca rakibin de kullanamıyor. bu açıdan da bakmak lazım.

    gelelim en çok eleştiri orta saha özelinde yapılıyor. evet o beklenilen etkili transfer gelmedi belki de. ama elimizde sergio, kerem demirbay, ndombele, torreira, ziyech var. teknik heyetin insiyatifinde gönderilen berkan var. bayern münich’in genç takımından alınan adam var. hani midtjö’nün gidişi elzemdi ona bir şey diyemem. sormak istiyorum size torreira’yı ayrı tutayım diğer isimlerin hepsi mi kötü? ayrıca illaki bu tarz futbolcularda sorun olacak ki sana düşecek. icardi’nin performansını okan hocaya bağlıyoruz. bu futbolcuların performansını neden kendilerine ya da transfer politikasına bağlıyoruz anlamıyorum. geçen sezonun devre arasında alındığında söve söve karşılanan kaan ayhan’ı okan hoca düzeltti tabi.

    şahsen bu durumu haksızlık olarak görüyorum artık. durup durup tüm hıncın transfer politikasından çıkarılması takıntı durumuna geldi. biraz da popülistlikten dolayı bu oyunda payı olan teknik heyete dokundurulmak istenmediği kanısına vardım. tamam bir yere kadar bahane bulabiliriz ama sonuçta bu kadar oyuncudan belli zaman sonra bir şekilde en doğruyu bulma görevi de kenar yönetiminindir. elinde nicelik, nitelik olarak eksikler olur anlarım da en geniş ve kariyerli olarak da gayet uygun isimlerle kurulmuş kadrolardan biri en nihayetinde.

    bundan 1.5 2 sene önce taylanları, emre kılınçları dünya starı yaptığımız; etebolarla , pulgarlarla sınandığımız; yeri geldi forvetsiz, yeri geldi nicelik olarak orta saha eksikliği çektiğimiz dönemlerden bu sezon yaptığımız transferleri hunharca eleştirdiğimiz dönemlere geldik. ben eleştirmeyelim demiyorum elbette ama bir noktadan sonra artık bu kadar yüklenilmesinin normal olmadığını düşünüyorum.

    edit: ayrıca geçen sezon* bizi şampiyon yapan takım, rashica harici korunmuştur. rashica yerine daha mantıklı 2 transfer yapılmıştır. bu açıdan da bakabilmek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın