resim
Erden Timur
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 2955
    dünya üzerinde hiçbir futbol oluşumunda, kokkalis veya zamparini gibi deli başkanlar yoksa, transfer döneminin bittiği gün "çok kötü oyuncular transfer ettin" diye hakkında karar verilecek bir teknik adam ya da yönetici yoktur. oyuncular sahaya çıkar, oynar ve bu performansa göre değerlendirilir. bazen felaket görülen bir transfer dönemi size harika bir takım yaratabilir. bazen de fenerbahçe ve comolli örneğinde olduğu gibi, uçup kaçacağız diye bakılan transfer dönemleri elde patlar. biz de bunlardan gectik. jo, elano, carrusca, dos santos dönemi çok eskide değil 15 yıl önceydi.

    transfer komitesi de böyle değerlendirilir. kötü performans gösteren bir transfer grubu için, bu oyuncular transfer edildiğinde kötü transfer oldukları hiç kimse tarafından dile getirilmedi şeklinde savunma yapılamaz. galatasaray'ın büyük şaşaa ile yapılan, ligin oynanmasına gerek kalmayacak denen transferlerin tümü kötü durumda. takım da bu yüzden yorgun zaten. geçen seneden şampiyonluğu getiren takıma, başarılı davinson ve son haftalarda kaan eklenmiş hali ile oynuyoruz. takımın yedek hedef forveti yok. var da artık süre bile almıyor. icardi bu yüzden saçma sapan rize deplasmanında yüzde 50 kapasite ile oynamak zorunda kalıyor.

    harcama limiti konusunu ele alalım, bugün rize'de sahaya çıkan takım ve oyunu geçen sene, sezon başında icardi'nin henüz girmediği gomis'li takımın dahi gerisinde. son periyodda oynadigimiz tek iyi maç bayern maçı. onu da kaybettik. gelen geçenin mağlup ettiği manchester united maçında 10 kişi kalan takıma karşı dahi, abdülkerim altı pastan ayak koymasa 3-2 mağlup duruma düşüyorduk. bayern maçında köşeye sıkıştırdığımız eksik bayern'i mağlup edememizin sebebi yine kenardaki alternatifsizlik, hocaya "oyuncu değişikliği" üzerinden kızılıyor ama o gün sahaya giren oyunculardan sonra ne hale geldiğimizi gördük. eğer kasım ayında hala takımının hali buysa ve en az 5-6 tane yüksek maaşlı oyuncu almışsan, harcama limiti bahanesine sarılamazsın. ne yunus ne berkan, "şu andaki" zaha ve demirbay'dan kötü performans veriyorlardı, ki benim ofsayt entrylerimden birisi berkan'ı eleştirdiğim yazıdır. yunus nerede ise icardi ile birlikte molde maçını aldı yahu gitmeden.

    toplam 20 maçı geçmişken yaptığın transferlerin yüzde 75'i takıma doğru dürüst katkı vermemişse eleştirilirsin, kimse de niyet okuma yapılmamalı. zaten, oyuncuları veya yöneticileri, transferler gerçekleştiğinde, oyuncular sahaya çıkmadan eleştirmek veya transfer edilmemelerini sağlamak asıl yanlış hareket demektir. sahaya çıkmayan transferi eleştirmek daha büyük saçmalık. yoksa çok şükür hatırlıyoruz, ribery "anelka'nın bonusu" diye geldiğinde kazan kaldırırdık. yapmadık, adam çıktı, milli ara, adaptasyon, yeni kültür, şu bu demedi, 6 ay kaldığı ligde fenerbahçe'yi 5'ledi gitti, sonra ne olduğunu biliyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın