resim
José Ángel Esmoris Tasende
Takım:Roma
Mevki:Sol Bek
Yaş:27
Boy:1.71
Uyruk:İspanya
  • 1172
    bundan 1.5-2 ay önce sağ ayağının olmadığını söylediğim entryim en çok eksi oy alan entrylerimden biri olmuştu. işin enteresan tarafı kendisi henüz oynadığı 20 maçta topa sağ ayağıyla değmemiştir.

    şimdi bunun ne önemi var diyenler için şöyle açıklayayım; angelino'nun pozisyonu gereği orada oynayan bir oyuncunun destek ayağının topla ilişkisi ne kadar yüksek olursa oyunu açma, hızlı aksiyon alma, baskıya maruz kalma gibi konularda avantaj sağlar. 0.5sn'de sağ ayağıyla yapacağı işi vücudunu düzeltmesi pozisyon alması vs. derken 1.5-2 sn'de yaptığında hem topu kaybetme hem de pas opsiyonu olan oyunculara markaj uygulanması ihtimali yükselir. ek olarak sağ ayağıyla başlatabileceği bir kontratak sol ayağına göre vücudunu ayarlarken kaybedeceği zamandan dolayı başlamadan bitebilir. yani hem savunma hem de hücum aksiyonlarında ciddi zafiyet yaratır. buna ek olarak bir eleştirim de hızı ile ilgili. ne yazık ki hızlı bir bek değil. bu da ciddi problem.

    yani işin özü şampiyonlar ligi seviyesinde sol bekimiz yok ve bu bizim canımızı 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçında çok yaktı. umarım en azından grup aşamasında başka bir problem yaşamadan tamamlar ve gruplardan çıkarız ama sanırım aklı olan her takım bizim sol kanatımızdan bize saldıracak ve tehlike yaratacak.

    edit: en önemli transfer sebeplerinden olan ve yıllarca bize izlettiği ortaları da henüz görebilmiş değiliz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın