resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 8509
    24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı itibariyle ilk 70 dakika takıma iyi futbol oynatmış galatasaray teknik direktörü.

    dün gurur duyulacak iyi bir futbol oynattı. daha önemlisi galatasaray'ın dominant oyun karakterinden ödün vermeden, çok güçlü rakibine (takım değeri galatasaray'ın en az 5-6 misli) sahada üstünlük kurdu. evelemeden gevelemeden herkesin bunu kabul etmesi lazım.

    bu girdi, 46-70. dakika arasında geciken değişiklikler konusuna değindiğim en az 5. girdi olacak herhalde. her yanlıştan ders alıp düzelten okan buruk'un bunu halledememe durum istemsel değil de,ancak sistemsel olarak açıklanabilir. yani düzeltmek istiyorda, olmuyor. bu sistematik bir eksiklik/kusur ise bununla ilgili ne yapmak gerektiğine kafa yormak lazım.

    yardımı olacaksa şunlar aklıma geliyor:

    1-)okan buruk'un tek kulağına bir kulaklık konup, teknik ekipten ''maç gidiyor, değişiklik zamanı'' uyarısı gelmeli. çizginin kenarında maça, oyuncu etkilemeye, hakeme yoğunlaşıp vs..kendini kaptırdığından kulübeyle iletişim kopuyor ve geç kalıyor. kulübede fiziksel düşüşü istatiksel/profesyonel/rakamsal olarak daha sakin yorumlayacak teknik kadronun kendisine hemen uyarı yapması bu konuda yardımcı olabilir.

    2-)bütün girme ihtimali olan yedek oyuncuları ısındırılıp, hepsi oyuna girecek şekilde hazır tutmak lazım. hatta nasıl serbest vuruş, taç, vs çalışmaları varsa, oyuncu değişikliği süreç çalışması da olmalı. bu da oyunun bir süreci ve parçası. çalışılarak daha verimli ve hızlı hale gelmeli.

    3-)sahadaki ilk 11'de bu konuda çalıştırılmalı. topu dışarı vurmak mı, taktiksel faul yapmak mı, yalandan sakatlanmış gibi yapmak mı olur bilemiyorum fakat oyunun içindeki 11'de oyuncu değişikliği fırsatını hemen yaratmak için yardımcı olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın