resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 8494
    kuralar çekildiğinde iki maça doğrudan 0 (sıfır) puan yazan, maç günü geldikçe "fark yemeyelim yeter, 1 fark 2 fark olsun fazlası olmasın, rezil olmayalım" diyen takımın taraftarı tarafından 70 dakika sahada bayern münih'i ezdikten sonra bile haksız şekilde eleştirilen galatasaray teknik direktörü.

    rakip grup maçlarında 36 maçtır kaybetmiyor, sadece 2 beraberlik alıp 34 maç kazanmış bayern bu arada. hani 2012-2013'ten beridir bundesliga'yı silindir misali ezerek geçen bayern münih. bu sırada 2 kere şampiyonlar ligi kazanmış bayern münih.

    açık açık söylüyorum, benim de umudum yoktu. bilenler bilir, maç önlerinde özellikle büyük maçları kafamda oynar, hangi alanlarda üstünlük kurabilir hangi alanlarda açık veririz... defalarca da oynadım dün kafamda maçı, ama böylesine bir oyunu hayal bile edemedim ben.

    70 dakika şahane işleyen bir oyun planı vardı. ve evet bana kalırsa da bu oyun planındaki tek eksik değişikliklerin zamanıydı. mertens oyuna girerken zaha ve kaan da çıkıp barış ve demirbay oyuna girse belki gerçek de olacaktı tüm hayal ettiklerimiz.

    ama olmadı diye de çizgiden dar ağacını çıkarıp da adam asmaca oynamaya çalışan arkadaşlar bazı şeyleri çok kolay zannediyor galiba. bu fifa ya da pes falan değil ki her oyuncunun kontrolü elde olsun ve her şey mükemmel işlesin. bana sorarsanız çok bile işledi, maçın başındaki tempoyu gördüğümde 25-30 gibi biteriz sonra bayern alır yürür diye düşündüm ben. takım dün akşam 70 dakika tempo yaptı, yaptığı takım bayern. kazımcan'la kaan'la sakat icardiyle falan yaptı bu tempoyu.

    yahu bana bir takım gösterin ki bayern'i zamana oynatsın, sahasından çıkarmasın ve 20 tane de şutu olsun. en iyiler en iyi dönemleri ile yapamadı bunu yeri geldi, messi'li barça yapamadı bunu.

    hocayı eleştirelim mi? eleştirelim tamam. ama eleştirirken de asmayalım hele ki bir maçtan sonra. hele ki o maça kafada 0 yazmışız zaten.

    isteyen açsın baksın geçmişe, bu başlıkta gelmeden önce ben neler yazmışım kendisi hakkında. ama bugün, o maçın ardına da savunmak gerek çünkü elden gelecek her şeyi hatta fazlasını yaptı okan buruk. kendisine helal olsun. bayern'e karşı bile "biz oynayalım da ne olursa olsun" diyerek çıkacak güveni bulmuş bir teknik adam, değerini bilmek de gerek yeri geldiğinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın