resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 8323
    allah uzun ömürler versin, önünde 20-25 yıllık bir kariyer olabilir daha.

    2 farklı takımla 2 farklı lig şampiyonluğu şimdiden cepte.

    fatih terim'in 8 şampiyonluğu tamamlaması 1996-2019 arasındaki 23 yıla yayılmıştı. bunun en büyük sebebi de 2008'den sonra anlamını kaybeden milli takım kariyeri ve milli takım - galatasaray döngüsü arasındaki uzun boşluklar. ben okan buruk'un kulüp takımlarında kendisini tamamen ispat etmeden milli takım tercih etmeyecek kadar rekabetçi ve hırslı bir hoca olduğunu düşünüyorum. kabul edelim ki kulüp takımlarında başarılı avrupa maceraları vermek, milli takımla turnuva kovalamaktan çok daha heyecan verici. hele ki önünde terim gibi bir ikonun rekorunu kırma şansı varsa.

    dolayısıyla okan buruk şu an fatih terim'in çıkış yaptığı yaşlardan daha yaşlı olsa da terim'e göre hiç de avantajsız değil. önündeki yılları akıllıca değerlendirirse - ne kadar pragmatist olduğunu tartışmaya gerek yok - kariyerine en az terim kadar lig şampiyonluğu sığdırabilir. ve bu potansiyele sahip tek türk hoca.

    yeni terim demiyorum, o iddia için çok erken. önce olsun, sonra deriz. hocanın en spekülatif başarısı olan avrupa kupası kazanmanın yakınından geçebilir mi bilmiyorum, o dönem galatasaray'da hoca dışında yıllardır inşa edilen dev bir kadro, 10 yılı aşan bir vizyon istikrarı gibi ve futbolun daha tam endüstriyelleşmemiş olması gibi devasa faktörler de vardı. ama okan buruk müthiş bir potansiyel ve kendisini her geçen gün biraz daha kabul ettiriyor. çok heyecan verici.
App Store'dan indirin Google Play'den alın