• 169
    icardi oynamak istiyorsa oynar ama 90 dk yı randımanlı bir şekilde çıkaramayacaksa ikinci yarı senaryoya göre girmesi de fena seçenek değil. yani kopenhag veya manu maçı olsa kesin ilk 11'de oynasın derdim ama bayern münih maçı biraz daha düşündürüyor. çünkü 5-6 dakika bile baskı kurulamayabilir bayern'e baskıyı kırıp çıkabilirler, basit hata yapma ihtimalleri kopenhag ve manu'ya göre daha düşük, bundesliga'nın aksine cl'de daha yüksek konsantrasyonla oynuyorlar. yine de çok zor bir karar olduğunun farkındayım çünkü ilk yarı girilecek bir iki pozisyondan sonra ah ulan icardi olsaydı denebilir.

    benim en uçta tercihim zaha. kendisi belki santraforda oynamak istemiyordur çünkü merkezde iki stoperin içinde top almak daha zor ama bu maçta oyna yani palace'ta zaman zaman oynuyordu çünkü. oynayacaksa bu maç o maç bu tarz maçları santrafor olarak da oynamışlığı var. barış alper'i rotasyon oyuncusu olarak yararlı buluyorum ve sık sık da çok ağır eleştirildiğini düşünüyorum ama bu maçta onunla başlamak da büyük kumar. teknik ve karar alma sorunları olan bir oyuncu olduğu için 1-2 kötü tercih veya yapamama durumu atmosferi negatife çevirebilir. kendisine tribünde tahammül göstermeyecektir. o yüzden icardi illa oynayayım demiyorsa, ikinci yarı girerime ikna olacaksa tercihim zaha.

    tabi en uçta zaha tercihini söylememin en önemli uzantısı da kerem aktürkoğlu'nun forvet arkasından sola çekmek. kerem merkezde oynamaya alışkın bir oyuncu değil daha fazla top kaybı ve top alma gibi sorunları yaşıyor. solda oynaması daha iyi ayrıca takımın en büyük savunma zaafiyeti angelino'nun olduğu sol taraf olduğu için kerem'in bu maçta istikrarlı ve disiplinli savunma yapacağını düşünüyorum. zaha solda başlarsa hem oyun alışkanlığı hem de fiziksel durumu sebebiyle kerem kadar disiplinli savunma yapamayacağından kerem'in solda olduğu bu formül bana daha mantıklı geliyor.

    merkezde de tercihim demirbay. zaten ya ndombele ya demirbay oynaması gerekiyor forma göre. demirbay'ın bir maç sonu ben bayern münih'e karşı çok oynadım yine çıkar oynarım demesinden aklıma o daha çok yatıyor. hem zaha'nın manu'ya midtsjö'nün molde'ye gol atması gibi demirbay'ın da bayern münih'e gol atması gibi bir şey yaşanabilir futbol böyle şeyleri seviyor.

    alınacak her kararın zor olduğunu bildiğim için hocayı da oyuncuları da maç içersinde çok büyük hatalar haricinde eleştirmeyi düşünmüyorum. benim yazdıklarım da hiç verimli olmayacak tercihler olabilir zaten rakipten dolayı. umarım futbol şansı yanımızda olur da galibiyet veya beraberlik alırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın