• 155
    so it begins...

    maçın yarattığı hissiyatı tarif etmek mümkün değil ama gösterebilirim. https://youtu.be/gXC-jJhFaUI?t=14

    bayern bir takımın karşılaşabileceği dünya üzerindeki en sıkıntılı takım. kullandıkları oyuncu profilleri, oyun tarzı ve kendi liginde orta seviye takımları 5'lemek üzerine kariyer çizmiş bir takıma karşı ne yaparsak yapalım çaresiz kalabiliriz. bu açıdan gol yesek dahi taraftar olarak da asla modu düşürmemek gerekiyor.

    burada dikkat etmemiz gereken, oyunu manchester'da olduğu gibi git gelli bir yapıya dönüştürmenin bizi ne olduğunu anlayamadan 4'lük yapabileceği. tıpkı barcelona maçında olduğu gibi komplike bir yapıya bürünmemiz ve belirli bir plan üzerinde sadece yapabileceklerimizi odaklanmamız gerekiyor.

    o yüzden 3'lüye dönmek adına da en uygun maçımız. genel kanının aksine 3-4-3 gibi orta sahayı 2 kişinin tuttuğu bir sistemden çok 3-5-2 ile çok daha sağlam bir half space kontrolü sağlamak gerekiyor. öndeki oyuncularımızdan birisi geçen sene van dijk arkasından gol atıyorken, diğeri geçen hafta peşinde gvardiol koşturdu. yeter ki top kaptıktan sonraki ilk 5 saniyeyi iyi kullanalım. şu ikili olduğu sürece savunma arkası koşularımızın dünya üzerindeki herhangi bir takıma sorun çıkarmama ihtimali yok..

    okan hocanın klasik bir 4-5-1 yapacağını düşünsem de 11 beklentim:

    ------------zaha------barış--------------
    --------------------------------------------
    -angelino-torre--kaan--demirbay-boey-
    -------------------------------------------
    -------abdül---nelsson---davinson------
App Store'dan indirin Google Play'den alın