• 131
    başta türk lirasıyla anlaşma yapmayı zorunlu kılan hükümet ve onun federasyonunun bein sports ile yaptığı skandal anlaşma nedeniyle gelirleri 10'da birine düşen kulüplerin kadro kalitelerinde yaşadığı ciddi düşüşün etkilerinde gerçekleşmektedir.

    bu bir bakıma rekabeti öldürse de diğer bakımdan taraftarı olmayan, kombine ve maç günü gelirleri yok denecek kadar az olan sadece siyasi sponsorlar, yayın + iddaa gelirine (onu da online bahis bitirdi) dayanan ucube takımların da liglerden arınmasına vesile olacaksa mevcut konjönktürün 2-3 sene daha devam etmesinden yanayım.

    çözümü de bellidir. play off falan değil. sadece ligi 18 takıma indirmek. transfer sezonunu 1 eylül'de bitirmek.

    özellikle transfer sezonunu eylül ortasına uzatan tff türkiye ligine en büyük zararı vermekte. zaten avrupa için kadro verilmiş oluyor. ne fenerbahçe ne galatasaray ne de beşiktaş da eylülden sonra oyuncu transferi yapmadı. anadolu kulüpleri eylül ortasına kadar doğru düzgün kadro iskeleti kurmayıp. ligler başladıktan 10 hafta sonra ancak takımı oturtup form tutabiliyorlar.

    mevcut tablo da şaşırtmasın birkaç haftaya anadolu kulüpleri kadro istikrarını ve maç ritmini yakalayacak. o zaman maçlar bu kadar kolay geçmeyecek. galatasaray ve fenerbahçe önelemeler nedeniyle sezonu ekstra erken açtığı için bu iki takımla anadolu takımları arasında türk takımına ön elemelerde kök söktüren iskandinav takımı gibi tempo ve fizik gücü farkı var. hatta sezon sonuna doğru anadolu kulüpleri fiziken daha diri halde olacaklar. bu sezon o nedenle çok şeye gebe.
App Store'dan indirin Google Play'den alın