• 130
    derbilerle şaka olmaz. ligin en sefil en zavallı en acınası en arabesk takımıyla oynayacağız. kirli bir iş birliğinin küçük aktörü akıl tutulması yaşayan bir başkana ve ezelden beri çeyrek ıq ile yaşama tutunmaya çalışan taraftara sahip bir kulüp beşiktaş. ancak nedense milli ara bittiğinden beri basın bizi rehavete sokmak adına maçı farklı kazanacağımıza, tarihi fark olacağına dönük sinyaller mesajlar veriyor. normal şartlarda rahatlıkla yeneceğimiz hatta bayern maçı için oyuncularımızı erken çıkarabileceğimiz bir maç ancak ligin karanlık güçleri bu sefil camiayı ligde tutmak isteyeceklerdir. bunun için de şimdiden imkansızlıklar içinde direnen bir kulüp imajı oluşturuyorlar. maç öncesi yorumları dinledim. neredeyse kimse maçı bizim üzerimizden okumuyor. herkes beşiktaş'ın ne yapacağına odaklanmış durumda. arkadaşlar biz bu ligin en iyi takımıyız. tamamen maça odaklanmış bir tribün ve böylesi tecrübeli bir oyuncu grubunun kendini vermesi sayesinde maçı rahat kazanırız. saha içine baktığımızda oyunu çeşitli eşleşmeler ve bölgeler üzerinden değerlendirmek gerek. öncelikle beşitaş'ın bana göre en önemli üç oyuncusundan ikisi sakatlığını atlattı ve maça çıkıyor. bu rakip adına avantaj gibi görünse de sakatlıktan sonra çıktığı ilk maç rams park'ta bir galatasaray derbisi olmasını kimse istemez. mert ayağı düzgün bir kaleci ancak dalgınlıkla saçma sapan goller yedirebiliyor. konya, trabzon maçlarını gözünüzün önüne getirin. önünde oynayacağı stoper ikilisi ile uyum sağlayamadı. amartey ve colley ikilisi ağır, hata yapmaya yatkın, topla ilişkisi çok fazla iyi olmayan stoperler. icardi, kerem oyunun akışına göre barış ve mertens ile bu bölgeyi rahatlıkla delebileceğimizi düşünüyorum. tüm ilgi icardi üzerinde olacağı için zaha, kerem, tete ya da barış'a önemli bir görev düşüyor. sağ taraflarında muhtemelen rosier oynayacak. atletik bir oyuncu ancak sert ve sinirlerine hakim olamıyor. zaha ile üzerine oynadığımızda rakibi eksik bırakabilecek. sol bekleri ise muamma. massuaku iyi bir oyuncu. ancak sanırım bu maçta oynayıp oynamayacağı belli değil. eğer maçta oynamazsa sol önlerinde de cenk tosun'un yer alacağını varsayarsak o bölge bizim için maden olacaktır. burada hocanın tercihi önemli. kendisini zorlamayan bir bek ve kanat gören sasha çok fazla bindirme yapacaktır. önünde yıpratıcı bir barış mı daha teknik bir tete mi oynayacak yoksa süper bir yıldız olan hakim süre alacak mı hoca bilir. ancak bahtiyar, onur, umut meraş kim olursa olsun orada net üstünüz.
    orta sahalarında bizim maçlarda kendini kaybeden gedson rakibin en iyi futbolcusu. ileri çıktığımızda pozisyonlarımızı neticelendirmemiz gerek. aksi takdirde hızlı bir şekilde kalemize kadar getirebilirler topu. salih uçan'ın olmaması bizim için bir avantaj. gedson ve hadziahmedovic ile torreria, kerem d. ya da kaan ikilisine dayanabilirler mi bilmiyorum. sağ taraflarında ghezzal mı milot mu oynayacak? bu bizim adımıza en büyük soru olabilir. ghezzal malumunuz üzere teknik bir oyuncu ancak ağır sakatlıklar atlattı ve zaten hız problemi varken bu daha da belirginleşti. angelino'ya karşı büyük bir üstünlük kuracağını sanmıyorum. ancak milot oynarsa bizim adımıza bir tık sıkıntı çıkarabilir. rakibin yıldızı aboubakar. kale ezberi var, ilginç şutlar çıkarabiliyor. ancak apo ve davinson çok formda. ayrıca bizdeki icardi efektine sahip bir oyuncu değil. ligin en iyi 2. forveti aboubakar ama bir ile arasında çok büyük fark var.
    rakibin bekleri, savunma hattı ve sol önleri bence sıkıntılı. buralar da bizime en kuvvetli olduğumuz yerlere denk düşünüyor. ön alan baskısı ile hataya zorlama işini yapacağız ancak beşiktaş bol bol uzun vuracak aboubakar'ın indirdikleriyle direnecektir. burada topu oyuna sokan ve hava topu kazanacak oyuncular çok önemli. topun bizde kalacağını düşünürsek sabırlı davranıp rakibin direncini kırmalıyız. eğer golü erken bulursak o zaman maç gerçekten tarihi farka gidebilir. duran toplarda dikkatli olup aboubakar'a önlem alırsak rakibin gol şansını %80 ortadan kaldırabiliyoruz. ancak onlar için önlem alacaklar aksiyon ve kişi sayısı çok fazla. erken gol bulursak 3-0/ 3-1 /4-1 ancak gol gecikirse 1-0 2-0 gibi bir skor bekliyorum. icardi ve kerem'in maçı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın