• 94
    beşikaş'ın ideal 11'i kağıt üstünde iyi bir kadro. orta sahası 3 tane defansif yönü fena olmayan oyuna sertlik katabilen golü yoktan var edemese bile boştaki adama pası verebilecek kadar teknik futbolculara sahip. en büyük zaafları ise aboubakar'ın şapkadan tavşan çıkarmadığı sürece kapanan takımlara karşı hücumda yaşadıkları kısırlık.

    rams park'ta oynanan maçtaki şartlar bu gözle baktığımızda beşiktaş'ın zayıf yönlerini tamamen maskelerken kuvvetli yönlerini ön plana çıkartıyor. galatasaray haliyle 3 puanı hedeflediği ve kapanmayacağı için beşiktaş'ın kapalı savunmalara karşı yaratıcılık noksanlığı göze batmazken 3 tane defansif özelliği bulunan gedson salih hadziahmetovic orta sahasına karşı kerem ve torreira ile muhtemelen aynı oranda yanıt veremeyeceğiz. geçen sene deplasmanda düştüğümüz duruma düşmemek için ortasahada daha derli toplu durmalıyız.

    çünkü bu isimlere yardıma cenk ve rashica'da katıldığında o 5 kişinin bizim daha teknik ama yumuşak olan ortasahamıza karşı üstünlük kurması ve bizi oynatmaması ana oyun planları olacak. art niyetli hakem ve duran toplardan, kenar ortalardan es kaza atacakları bir gol vs. kabus senaryomuz olabilir.

    beşiktaş'ın kaos içerisinde bulunması ve bizim kadro kalitemizin çok daha üretken isimlerden oluşması maçı içeride oynamamız yine de bizi mutlak favori kılıyor. diğer yandan akılların birkaç gün sonraki bayern münih maçında olması vs. gibi konsantrasyon kaybı yaşattıracak durumlar var.
    üstelik beşiktaş'ın kötü değil de çok kötü hatta bombok durumda oluşu artık dezavantajdan çok kafa rahatlığına, azalan baskıya ve avantaja dönüşmüş durumda. onlar için bu yeniden doğuş maçı olabilecekken bizim için bayern maçı öncesi cebe konması gereken alelade bir üç puan. hala şenol güneş ve çebi duruyor olsa vurur geçeriz derdim ama bu haliyle umarım süpriz bir sonuç olmaz.

    ----------------icardi---------------------
    ----zaha-kerem a.-------barış alper
    --------kerem d.---torreira------------
    abülkerim-davinson-nelsson-boey
    -------------muslera-----------------------

    benim ilk 11 beklentim olur. angelino ve nelsson'un ilk 11de oynamama konusundaki şikayetçiliği düşünülürse kerem demirbay yerine davinson çekilip angelino'lu 3lü sistem ya da önlibero davinson gibi seçenekler de türetilebilir. okan hoca'nın elinde alternatif bol ama bir şekilde orta sahada 2'ye karşı 3 kalmamalı bunu yaparken de gezinen cenk ve forvette aboubakar'ı kontrol altında tutmalıyız.

    beşiktaş küçüktür ama mide bulandırır o nedenle 1-0 olsun bizim olsun. derbi derbidir hafife almayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın