• 82
    hem satış hem de pazarlama anlamında büyük çuvalladığımız yeni formamız.

    öncelikle talep öngörememe işi başımıza ilk kez gelmiyor, fakat sipariş ve talep arasındaki makas hiçbir zaman bu denli büyük olmamıştı. 85 bin forma siparişi gerçekten çok düşük bir rakam, formayı her ne kadar ben tasarım açısından çok beğenmesem de, elit değil katalog, vapor değil stadyum versiyon olan ve üzerinde herhangi özel bir tasarım detayı barındırmayan sıradan bir forma olarak görsem de hem "cumhuriyet'in 100. yılı özel" etiketi hem de taraftarın uzun zamandır dillendirdiği çubuklu özlemi sebebiyle bu sipariş rakamından çok çok daha fazlasına talep olacağı öngörülebilir bir durumdu, nasıl böyle büyük çuvallandı anlamak güç.

    bunun yanı sıra tanıtım tarafında da ciddi sıkıntılar var. öncelikte gsstore'un resmi tanıtım görsellerinde kullanılan forma bir kadın forması ve muhtemelen en büyük beden olsa gerek ki normal bedenlere göre çok daha fazla çubuk içeriyor ve bence formanın güzelliğinin önüne geçen bir görselle tanıtılıyor.

    https://pbs.twimg.com/...g&name=4096x4096

    bu görseldeki forma bahsettiğim gibi kadın forması, en basit yakadaki düğmelerin yönünden anlaşılabilir. az çok esvap işiyle ilgilenenlerin bileceği gibi kadın ve erkeklerde yaka ve gömleklerde düğme tarafları terstir. çoğunluğu erkek kalıbından satılacak olan formayı kadın kalıbı görseliyle tanıtmak da ciddi iş bilmezlik örneği.

    hepsinin yanında "cumhuriyet'in 100. yılı özel" apoletiyle satışa çıkan bu formada baskı işinin satın alım esnasına bırakılması da oldukça gereksiz. üretici firmadan tedarik geleli iki hafta oluyor, store çalışanlarına talimat verilse kolaylıkla bayrak ve imza günler öncesinden basılıp yine satışa aynı gününde olması gerektiği haliyle çıkabilirdi, şimdi taraftarın bir kısmında baskılı bir kısmında baskısız formalar olmuş oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın