• 5
    karşılaşma öncesi 2024 avrupa futbol şampiyonası elemeleri d grubu'nda puan durumu şu şekilde: https://gss.gs/hjd.png

    1. hırvatistan - 4 maç - 10 puan (8 av.)
    2. türkiye - 5 maç - 10 puan (2 av.)
    3. ermenistan - 5 maç - 7 puan (1 av.)
    4. galler - 5 maç - 7 puan (-1 av.)
    5. letonya - 5 maç - 0 puan (-10 av.)

    kalan maçlarımız:
    - hırvasitan - türkiye *
    - türkiye - letonya *
    - galler - türkiye *

    grupları ilk iki sırada bitiren takımlar doğrudan euro 2024'e katılacak. eleme gruplarında puan eşitliğinde ikili averaja bakılıyor. ikili averajda eşitlik varsa genel averaja, onda da eşitlik varsa atılan toplam gole, onda da eşitlik varsa deplasmanda atılan toplam gole bakılıyor.

    grup liderliği için bu maçı kazanırsak -hırvatısta’nın eksik maçını da kazandığını varsayarak- hırvatistan'la puanları eşitliyoruz. fakat ilk maçta* hırvatistan'a 2-0 yenildiğimiz için liderlik için en az iki farka ihtiyacımız olacak. hırvatistan bizden 6 averaj önde olduğu için içerde letonya'yı gole boğmamız gerekiyor. kısacası liderlik çok mümküm gözükmüyor.

    grup ikinciliği için ise 3 puan önünde olduğumuz ermenistan'a karşı ikili averaj bizde. son maçımızı oynayacağımız galler'i ise ilk maçta* 2-0 ile geçmiştik. yani onlara karşı da avantaj büyük oranda bizde. kısacası son 3 maçta 6 puan bizi yüzde 99 euro 2024'e atar.

    eğer gruplarda ilk ikiye giremezsek euro 2024'e katılım için play-off oynamak zorunda kalacağız. uefa uluslar ligi 2022-2023 sezonu c liginde grubumuzu lider bitirdiğimiz için euro 2024'e katılım için play-off oynama hakkı elde ettik. burda da önce deplasmanda yunanistan'ı daha sonra da gürcistan-kazakistan galibini eleyerek de euro 2024 vizesi alabiliriz. tabii bu takımların eleme gruplarından direkt olarak euro 2024'e katılması durumunda rakiplerimiz değişecek.* https://gss.gs/lHi.jpg

    kısacası hiç play-off'la uğraşmadan kalan 3 maçta en az 4 ila 6 puan alarak kedimizi direkt olarak euro 2024'e atmak en makul senaryo olarak gözüküyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın