resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 2673
    geçen sezon ki* şampiyonluğumuzun mimarlarından biriydi.
    bakın sadece 3 maçla anlatayım bunu:

    19 ağustos 2022 ümraniyespor galatasaray maçı: maç 0-0 devam ederken, abdülkerim'in 70. dakika civarlarında yaptığı büyük hata golle sonuçlanmış fakat ofsayt nedeniyle sayılmamıştı. işte bu ofsayt'ı usta bir şekilde ayarlayan isim nelsson'du. eğer nelsson zekice davranmasaydı, abdülkerim'in 13 ağustos 2022 galatasaray giresunspor maçından sonra gole sebebiyet veren ikinci hatası olacaktı ve abdülkerim'in kariyeri de bu kadar güzel olmayacaktı. hatta belki de tepetaklak gidebilirdi çünkü giresunspor maçında yedirdiği golden sonra ıslıklanmıştı. aynı hatayı ümraniyespor maçında da yaptığı için bir sonraki iç saha maçımızda oynatılmazdı. oynatılsaydı bile ya ıslıklanacaktı, ya da üzerindeki yükten dolayı daha da hata yapacaktı. neyse ki nelsson zekice davrandı ve bu bütün olasılıkları bertaraf etti. abdülkerim de maçın son anlarında rakibin şutuna ölümüne atlayarak ben buradayım dedi. işte abdülkerim'in manchester deplasmanında şov yapmasına kadar uzanan bu sürecin başlangıcında nelsson'un payı yadsınamaz derecede büyüktü.

    1 nisan 2023 galatasaray adana demirspor maçı: üst üste 14 kez galip geldiğimiz bir süreçten sonra konyaspor'a deplasmanda yenilmiş* ve bir sonraki hafta, yani ayın 1'inde de bu maçı oynayacaktık.
    eski maçlara nazaran etkisiz kaldığımız bu maçta, adana demirspor tehlikeli ataklar buluyordu. dakika 60-70 gibi bize maç kazandıran hamleyi yapan isim nelsson olmuştu. eğer rakibin kafa vuruşunu çizgiden çıkarmasaydı, üst üste 2. kez puan kaybı yaşar ve şampiyonluk yarışında da büyük bir darbe alacaktık. tabi bu darbeyi almamamız da mitsjö'nün de rolü büyüktü ama olay sıralamasına göre baktığımızda, nelsson'un çok daha büyüktür.

    16 mayıs 2023 istanbulspor galatasaray maçı: hiç uzatmaya gerek yok,
    10 kişi kaldığımız bir maçın 88. dakikasında o olağanüstü müdahaleyi yapmasaydı, muhtemelen gol yiyecek ve şampiyonluğu altın tepside fener'e sunacaktık. neyse ki o olağanüstü müdahale yapıldı ve hemen sonrasında ikinci golü bularak derin bir nefes almıştık.

    bakın 14'te 14 yaptığımız süreçteki liderliğini veya fener'i madara ettiğimiz maçlardaki kudurtucu moduna hiç girmeden, sadece 3 maç özelinde nelsson'un öneminden bahsettim.

    böylesine önemli bir oyuncunun pabucunu, davinson sanchez geldi diye dama atmayın. daha doğrusu geçmişte yaptıklarını bir çırpıda silip atmayın. transfer döneminde ne idiği belli olmayan sayfaların nelsson gitmek istiyor, nelsson mutsuz, nelsson gülmüyor, nelsson gönderilmedi diye yaşlandı gibi birçok yalan yanlış haberler bizim bilinçaltımıza yerleşerek, nelsson'a karşı bir tepki boyutu oluştu. bu manipülasyonun, bu algı oyunlarının meyvesini verdiğini de, taraftar grubumuzun tepkilerinden anlıyoruz. takım içindeki en değerli oyuncumuzla ilgili bile aslında iyi değildi, vasattı, fiziken bitikti gibi yorumlar yapılıyor. davinson sanchez'in iyi oyunundan sonra "hadi şimdi gidebilirsin nelsson. kapı orada" şeklindeki yorumları bile gördüm. hatta 10-12 veriyorlarsa satn diyen birçok kesim de var. halbuki atilla szalai gibi sakar bir stoperin bile 12 ettiği yerde, nelsson'a 10-12 değer biçmek, bana göre futboldan anlamamaktır. daha doğru bir ifadeyle, algı oyunlarının işe yaradığı ve en değerli oyuncumuzun değersizleştirilmesinin yardımı yapılıyor demektir.

    bu cümlelerimden dolayı davinson yerine nelsson oynatılsın fikrini savunduğumu düşünmeyin çünkü öyle bir durum yok.
    formamız altında çıktığı her maçta mükemmel oynayan davinson'un oynatılmaması hata olur.
    ben sadece takım içindeki en değerli oyuncularımızdan biri olan ve geçen seneki şampiyonluğumuzun mimarlarından nelsson'un bir çırpıda kapıya konulup değersizleştirilmesini kabullenemiyorum. bize nelsson veya davinson'dan sadece birini sev seçeneği verilmiyor ki! ikisini de sevelim, ikisine de saygı duyalım, ikisine de değerli olduğunu hissettirelim...
    böyle yaptığımızda davinson değer kazanacak, nelsson değer kazanacak ve bu durumda galatasaray'a yarayacak. yani win-win-win.
    nelsson'u bir köşeye atıp win-lose-win yapmak bize ne kazandıracak ki?

    nelsson'un da ilk 11 başlayacağı veya kritik anlarda forma giyeceği maçlar olacaktır. değersizleştirmek yerine destek vermek en mantıklısıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın