resim
Servet Çetin
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 753
    servet çetin'i neden seviyoruz?

    çünkü hemen hepimiz her ne kadar tekniğini yetersiz bulsakta, yüreği ile oynadığı için seviyoruz onu. her ne kadar pasa dayalı bir sistem istesekte servet çetin gibi çetin oyuncularımız da olsun istiyoruz haklı olarak. bana kalırsa servet çetin bu hakettiği sevgi ve saygıyı galatasaray camiasında gördüğü için önceki tecrübelerinin aksine daha yüksek performans gösterdi forma şansı bulduğu zamanlarda.

    bugün hakkında girilen 'entryler' kendi içinde haklı gerekçeler içeriyor. bir kısmımız takım sistemi pasa dayalı olması gerektiğini, bu yönde ilerlendiğini ve servet'in bu sistem içinde yetersiz kalabileceğini söyleyip gönderilmesinden yana, bir kısmımız ise sahada her zaman yüreği ile oynayan dişini canına takan oyuncularımızın olması gerektiğine inanıp servet'in bu gereksinimi karşıladığını savunuyor ve takımda kalmasını istiyor. ben kendi adıma konuşacak olursam iki fikirede katılıyorum. ama bu tartışmanın servet çetin etrafında kalmasına karşı çıkıyorum. çünkü şu an galatasaray futbol takımına baktığımızda en az servet kadar canını dişine takıp mücadele eden ve bir o kadarda teknik bir oyuncu görüyorum.

    (bkz: lucas neill)

    peki servet'in son maçlarda kadroya girememesinin sebepleri neler?

    benim gözlemlediğim kadarı ile servet cüssesinin ağırlığı sebebi ile çabuk geçilebilen bir oyuncu, bu sezon bir çok maçta zor duruma düştüğü anlara tanıklık ettik. ayrıca rijkaard, oyunu ısrarla defanstan paslarla çıkarak kurma isteğine karşın servet'in topu şişirmeye devam etmesi, pas denemelerinde ise hatalar yapıp defansta top kaptırması kredisinin tükenmesine neden oldu. en son izlediğimiz bursaspor maçında son dakikalarda bile top şişirmeyişimiz bunun ispatı niteliğinde. ayrıca servet'in oynamadığı maçları izleyip top şişirme oranımız ne denli düşük gözlemleyebiliyoruz.

    servet'i neden göndermeliyiz?

    servet çetin yukarıda belirttiğim nedenlerden ötürü gönderilmelidir. henüz piyasası varken, gideceği takıma yarar sağlayabilecekken neden bu takımda yedek olarak sürünsün ki? ayrıca yedek kulübesinden takıma ne denli bir direnç katabilir. bence öncelikle servet'in kendi iyiliği için gönderilmesi gerekiyor.
    ayrıca servet'in bu takımdan gönderilmek istenmesinin onu harcamak istemekle yakından uzaktan ilgisinin olmadığını düşünüyorum. bir kısmımız böyle düşündüğü için bunu belirtmek istedim. adam harcamak demek, bilerek ve kötü niyetli olarak onu kadro dışı bırakıp, özellikle takımdan göndermemek ve onu futboldan uzaklaştırmak demektir.

    peki servet çetin'e yapılanlar tam olarak böyle midir? hayır. takım içerisinde ki misyonunu tamamladığı düşünüp yolların ayrılması gerektiğine inanılıyor şu an. iyi bir teklif gelir, gideceği takıma yarar gösterir ve başarıya ulaşırsa bunun kime ne zararı olabilir? 29 yaşında bir oyuncu olarak daha yapacağı bir çok şey olduğuna inanıyorum ve onu inanarak uğurlamak istiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın