resim
Fabio Capello
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:77
Uyruk:Italya
  • 11
    --- alıntı ---

    capello'dan sürpriz karar
    ingiltere milli takım teknik direktörü fabio capello, dünya kupası öncesi ipleri gevşetme kararı aldı. capello, takım ruhunu canlandırmak için futbolcu eşleri ve sevgililerine güney afrika cumhuriyeti'ne vizesi verme kararı aldı.

    ingiltere milli takımı, büyük hayal kırıklığıyla sonuçlanan 2006 dünya kupası’nda, saha içinde olduğu kadar saha dışında da konuşulmuştu. almanya'ya akın eden futbolcuların eşleri ve kız arkadaşları, ingiltere kampını tam bir medya çadırına dönüştürmüştü. fabio capello'nun, ingiltere'nin başına geçmesinin ardından ilk işi, futbolcuların önemli maçlar öncesi dış dünya ile bağlantılarını kesmesi oldu. takımı son derece katı bir disiplin anlayışı ile yöneten capello, 2010 dünya kupası öncesi sürpriz bir karar aldı.

    italyan teknik adam, futbolcuların, eşleri ve kız arkadaşlarını güney afrika cumhuriyeti'ne götürmesine karar verdi. oyuncuların boş günlerinde sevdikleriyle birlikte olmalarının takım ruhunu canlı tutmak için faydalı olacağını düşünen deneyimli teknik adam, bununla birlikte görüşmeleri kontrol altında tutacak.

    capello, takım ruhunun ne kadar önemli olduğuna dikakti çekti ve real madrid'i örnek gösterdi. 2006 yılında ispanyol ekibinin başına geçtiğinde takım içinde gruplaşmalar olduğunu vurgulayan capello, “soyunma odasında 3 ayrı grup vardı. latin amerikalılar, ispanyollar ve diğerleri. bu grupları kırıp, tüm futbolcuları biraraya getirmek için çok çaba harcadım. bunu başardığımda ise şampiyonluk geldi” diye konuştu.

    --- alıntı ---

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25087290/
App Store'dan indirin Google Play'den alın