• 463
    yine "özel anlardan" oluşan bir video yayınladığını iddia eden kanalımız...

    https://youtu.be/MldZ8R1M_oQ?si=gFZ9B2aRRQdGmf6A

    3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı için hazırladıkları "özel anlar" videosunda, tv başında veya sosyal medyada görmediğim, yani benim için "özel an" olan tek kısım, 0:06'dan 0:17'ye kadar süren soyunma odası görüntüleri. bu 11 saniye haricinde kalan 4 dakikalık sürede yine bir maç özeti hazırlanmış, herhangi bir özel ana yer verilmemiş. defalarca izlediğimiz maçtaki önemli pozisyonları başka bir kameradan izliyoruz sadece.

    bu başlıkta sürekli yineliyorum, genellikle bu tarz içeriklerde tv'de veya tribünde görmediğimiz anlar geniş yer kaplar, sahada olup biten kısa tutulur. bizimkiler kendi kendilerine maç özeti videosu hazırlayıp duruyor.

    böyle gösterişli, tarihe geçecek bir galibiyetten sonra hazırlanan bu maç özeti, bu kanala para veren binlerce taraftara ayıp oluyor. bunun bir gizlilik kuralından ziyade kurgu hatası olduğunu düşünmeye başladım artık.

    takım otobüsünde şampiyonlar ligi müziği açılmış mesela zaha röportajda söylüyor, onu versenize abi 5-10 saniye? çıkışta noldu, kimler birbirine sarıldı soyunma odasında, tünele yürüyüş görüntüsü ver, otobüste kameraya bakıp birkaç kelime söylesin futbolcular. gizlilik varsa arkadan müzik koy sesi kıs öyle ver bari yahu. haftalardır maç özeti videolarını "arka plan" diye yutturuyorsunuz, olmuyor.

    youtube hesabındaki #arkaplan isimli maç videoları profesyonel kameralarla çekilmiş tiktok editlerinden öteye geçemiyor. böyle bir kurguda, zaten ortada acaip bir başarı hikayesi varken, o hikaye üzerinden futbolcuların da anlatım yaparak destek olduğu özel görüntüler bekliyor insan. kanala verilen para bir şey değil de, ayıp oluyor artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın