resim
Leonardo Neoren Franco
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Arjantin
  • 836
    --- alıntı ---
    iyi bir kalecinin kafadan düşünelim nasıl olacağını.

    1- bazı iyi kaleciler libero gibi oynar, kaleden oyun kurar, savunmadan seken toplarda, ya da rakip takımla topun arasına savunma oyuncusu girmişse yerinde çıkar kalesnden pozisyonu savuşturur. (bkz: oscar cordoba)

    2- geri pas gelirse kendisine dağlara taşlara atmaz düzgün bir şekilde uzaklaştırır. böylece hem defans bloğu hem de taraftar kendine güvenir. (bkz: andre claudio taffarel)

    3- yan topları çok iyidir. yandan gelen her topta devasa bir yükselişle bütün topları alır.. (bkz: herald antoni schumacher)

    4- cepheden çok iyidir. rahatlıkla defans oyuncularına "bırakın vursun" diyebilir. ya da taraftarlar rakip oyuncu sut cektiğinde kendisini rahat hisseder. (bkz: faryd mondragon)

    5- çok iyi reflexleri vardır. bir topu kurtarır, rakip oyuncunun önüne düşer ama öyle bir reflex vardır ki ikinci pozisyonuda kurtarır. ya da 90'a giden bir topta kedi gibi uçarak yine reflexlerini konuşturur. (bkz: angelo peruzzi)

    6- çok iyi reflexi olmasada çok iyi yer tutar. dersin ki "bütün maç yere yatmadı adam" oysa ki çok iyi yer tutar. (bkz: bernard lama)

    7- çok yetenekli olmasada buyuk maçlarda, buyuk takımlara karşı buyuk oynar. (bkz: murat şahin) (bkz: anadolu takımında kaleci olmak)

    8- butun bu özelliklere sahiptir ve harika kalecidir. (bkz: peter schmeichel)

    tamam mı? var mı unuttuğum bir şey? yok. peki bu kalecide yukardakilerden hangisi var? bana bir yazar bak öyle diyorsunda bu kalecinin şu özelliği var desin. oyun mu kurar? zamanında kalesini mi terk eder? ayağı mı iyidir? gönül rahatlıhıyla geri pasları geldiğinde topu mu uzaklaştırır? yan topları mı iyidir? uzaktan, cepheden gol mü yemez? kedi gibi midir? inanılmaz reflexlerle inanılmaz topları mı çıkarır? yer mi tutar? buyuk maçlarda örn atletico maçı, fenerbahçe derbisinde her zamankinden dahamı iyi oynar? yapmaz, yapmaz, yapmaz!!! bir tane iyi özelliği yoktur. yenilecek golleri yer, yenilmeyecek golleri yer, kaleye geleni yer, gideni yer.
    --- alıntı ---

    hatırlayan hatırlar bu yazıyı aylar evvel yazmıştım buraya.. şimdi bakıyorum da hakkında bir tane olumlu yazı yok.. ne olması gerekiyordu? sezonun en önemli maçının içine s.çması mı gerekiyordu doğruları yazmak için.. sanki leo franco veya başka bir futbolcuyla aynı ortamdayız da, kampa giriyoruz da adamlar uzulmesin kırılmasın diye destek olalım diyoruz, erken diyoruz.. kardeşim bu adam iyi oynadığında da iyiyim yazarız, kötüyken de bırakın "kötü" diyelim.. "polyanna sözlük" olmadığını düşünüyorum buranın. bu eleman koca bir sezonda bir tane top çıkartmadı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın