resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 2625
    kendisinin candaş tolga ışık ile olan programından bazı kesitler seyrettim ve okan buruk karakterinde bir teknik direktöre sahip olduğumuz gerçeğini hatırlayarak bir kez daha mutlu oldum.

    sergen'in bu kaçıncı anlatışı saymadım ama üzerinden iki sene geçmiş olmasına rağmen ısrarla ve inatla beşiktaş'tan ayrılış sürecini anlatıp mağdur edebiyatı yaratmaya çalışıyor. alanyaspor'unu, hatayspor'unu hadi geçtim; hepitopu 1 gol farkla galatasaray'ın önünde kazandığı şampiyonluktan sonra maaşının 5 katına çıkartılmasını talep etmiş bir teknik direktördür sergen yalçın. 2020-2021 sezonunda beşiktaş'tan yıllık 6 milyon türk lirası kazanıyordu, haziran 2021'de yeni sözleşme için sezon başına 30 milyon türk lirası istedi. beşiktaş'ın şampiyonluktan hemen sonra kendisine yaptığı 100% zamlı sezonluk 12 milyon liralık teklifini "komik bir teklif yaptılar bana" diye de küçümsedi candaş'ın programında. bir golle gelen şampiyonluğun karşılığında 30 milyon lira isteyen adam, okan buruk benzeri bir galibiyet serisiyle ve 8 puan farkla şampiyon yapsa takımını, herhalde yıllık 100 milyon lira isteyecekti. sergen yalçın'ın beşiktaş'tan iki yaz önce talep ettiği tutarı 2023-2024 sezonunda bile kazanmıyor okan buruk. şampiyonluktan sonra okan hocanın ağzından sözleşme, süre, para vs. gibi kavramları hiç duymadım, adam fenerbahçe maçından üç hafta sonra sezon açılışı yaptı teknik ekibi ile beraber ve işine baktı ama sergen'e mayıs 2021'den sonra beşiktaş yönetimine "para para" diye bir ay kan kusturmak yetmemiş olacak ki, olayların üzerinden iki sene geçmiş olmasına rağmen hala konuşmaya devam ediyor. hakkı verilmemiş. ne hakmış, ne para mevzusuymuş yahu.

    türkiye standartlarında fatih hocanın dediği gibi büyük futbolcuydu sergen yalçın, teknik direktörlüğü de hiç fena sayılmaz ama kendisiyle çalışmayı düşünen başkanların bilmesi gereken bir gerçek var ki o da sergen'in bir başkanla birlikte çalışma kültürü alacağı yıllık ücrete dayanıyor sadece. takım'mış, başarı'ymış; bunlar sonra. önce yıllık ücret sergen yalçın için. bu kriteri sergen'in istediği ölçekte karşılamayan başkanlar kendilerini ateşe atıyorlar çünkü sergen gibi basın tarafından sevilen bir karakterin ömür boyu diline düşmüş oluyorlar. sergen iki senedir isim vermeden ahmet nur çebi'nin altını oyuyor, en az iki sene daha bu konu hakkında konuşacağından da eminim. allah akıl fikir versin kendisine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın