• 1317
    isim isim bakılınca çok iyi oyunculardan oluşuyor.
    o nedenle henüz kadromuza bakıp oğlum bizde zaha var, icardi var, torreira var deme zamanında değiliz. önemli olan iyi takım olmak. şampiyonlar ligi'nde herkesin iyi oyuncuları var. iyi oyuncular ancak iyi takım olduğunda önem kazanıyor bu tarz maçlarda.

    geçen sezon kendi ligimizde 10. haftadan sonra iyi bir takımdık. bu sezon da henüz iyi bir takım olmasak da söz konusu süper lig'deki rakipler olunca bu yolda ilerliyoruz. ancak 23/24 sezonunun başı itibarıyla çoğu maçı bireysel yetenekle çözüyoruz. ciddi bir oyun olgunluğuna ve makina düzeninde işleyen bir oyun planına erişemedik.

    zaten bunu şampiyonlar ligi'nde ve ön elemelerinde karşımıza çıkan kuzey takımları bize gösterdi.

    tabi ekim başı itibarıyla bebek adımlarıyla bazı olumlu gelişmeler görünüyor takım oyununda. ancak bu sezon daha hiç manchester united gibi bireysel yetenekleri yüksek ve sorun çözücü oyuncuları bulunan bir takım ile de karşılaşmadık. 30 eylül 2023 galatasaray ankaragücü maçı'nda efkan'ın bi vücut feyki bütün defans hattımızı oyundan düşürdü. bakın efkan diyorum. allahın efkan'ı. süper lig'in düşük bütçeli ve takım oyunu yerlerde sürünen ankaragücü'nün oyuncusu efkan'dan bahsediyorum. yine molde'de breivik diye bir oyuncu orta sahamızı delik deşik etti.

    gelmek istediğim nokta şu, galatasaray taraftarının moral motivasyonu çok kırılgan. henüz geçen sezondan gelen oyunculara rağmen yeni kurulmuş bir takımız. zaha, ziyech, tete, ndombele... bunlar hazır olmayan ve takım kalitesini yukarı çekecek transferlerimiz. biz bu adamlara bakıp çok iyi takımız diyoruz. henüz çok az katkı aldığımız oyunculara. tabi ki kazanabiliriz ancak rakibin bireysel bazda bizden daha kaliteli bir kadrosu olduğunu da unutmamalı ve gaza gelmemeliyiz. kaliteyi takım oyunuyla alaşağı edebilirsin. manu her hafta kendi liginde test maçı oynayan bir takım. rakipler hep ciddi, hep tempolu. biz anasını satayım sahası boyalı, oyuncusunun tek derdi sakatlık numarasıyla vakit geçirmek olan takımlara karşı oynuyoruz. yani favori falan değiliz. 3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı'nda fark da yiyebilliriz. futbolda sadece galibiyetler ve mutluluklar yok. istenen sonuç gelmezse bunun normal olduğunu bilip ona göre davranmalıyız.

    bir kere daha hatırlatalım. sen hazır olmayan zaha diyosun adamlar at gibi rashford diyor. sen torreira diyorsun adamlar casemiro diyor. sen icardi diyorsun adamlar holjberg diyor. sen davinson diyorsun adamlar varane diyor. senin 10 numaran ziyech sakat. onlarda mason mount, bruno fernandes ve cristian eriksen var. hangisini alsan 10 numarada bölgesinin patronu olur. bizde başrol oyuncusu olabilecek martial, amrabat, scott mc tominay falan adamların öylesine oyuncuları. demek istediğim şu, elimizdeki kadro ile dünyadaki hiç bir takımı yenmemiz süpriz olmaz fakat ayaklarımız yere basmalı. çok iyi oyunculara karşı çok iyi oyuncularla oynayacağız. malesef sezonun başı olması, kilit rolleri değiştirecek ciddi bir oyuncu gurubu transfer etmemiz ve bu nedenle yeni kurulan bir takım olmamız, oyuncuların hazır gelmemesi ve bir kısmının da daha ilk 11'e giremiyor olması sebebiyle takım oyunumuz oldukça zayıf. beklentiyi yükseltip zor bir maçta alınabilecek kötü bir sonuç sonrası da yere çakılmamak lazım.

    maç için elbet umudum var fakat kadrosu davinson sanches'in fizik kalitesinde ve her hafta davinson sanches'in fizik kalitesine sahip oyuncuları bünyesinde barındıran rakiplerle mücadele eden bir takımla maça çıkacağımızı da unutmuyorum. atletizm, fizik kalite olarak formsuz da olsa rakip üzerimizde. bu maçtan galibiyet ile ayrılacaksak çok konsantre olmalı, çok iyi mücadele etmeli ve bir takım refleksi ile hareket etmeliyiz. taraftar olarak da rakibimizi tanımamız daha doğrusu hatırlamamız gerek, amaan manu bu ya, premier lig'de gelen geçen koyuyor ciddiyetsizliği ile bakarsak olaya hayal kırıklığına uğrayabiliriz. championship seviyesinin de altında bir ligden geldiğimizi buraya önemle şerh olarak düşeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın