resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1314
    kendisini çok çok uzun zaman düzenli izledim ve hayrandım zamanında. kaderin cilvesi bizi bir araya getirdi ve fiziksel olarak henüz %50’sinde dahi değil. fiziken hazır olduğunda eğer bizimle yıldızı barışırsa şampiyonlar ligi de dahil bütün maçları kasıp kavurur. icardi etkisi yaratır. çok öyle gazla çalışan biri değildir. her daim gereken performansı verir. premier lig’de ismi senelerce transferle anıldı. herhangi bir futbolcu bu kadar üst düzey olup palace’da kalsaydı zaten konsantrasyon güçlüğü yaşardı. manu serüveni oldu ama yarım yamalaktı. tüm bu süreç adamın profesyonelliğini ortaya seriyor. kısa süreli düşüşler dışında çizgisini bozmadı.

    bu adam profesyonelce yaklaşıyor olaylara. fakat çok ihtimal vermesem de belki içlerinde bir yerde kendisinin bile fark etmediği aidiyet hissedeceği bir yer arayışı olabilir. belki ben palace’a yakıştıramadığımdan bilmiyorum ama crystal forması üzerinde hep emanet gibi gelmiştir bana. belki de bu yüzden performans ile alakalı sorunlar yaşamasa da sahada bu mizacı taşıdı. bu işi gerçekten seviyor zaha. inanılmaz hırslı bir adam. galatasaray’ın futbol tarihinin en özel hikayelerinden biri olan 2000 senesine benzer bir dönem yaşanırsa kariyerinin zirvesini bizde yaşayabileceğine inanıyorum.

    ben kendisi hakkında duygusal davranıyorum. bu söylediklerim objektif değil asla. zaha profesyonel bir isim. kendisinden bir icardi, elmander, sneijder çıkmayacak objektif düşünürsem. fakat belki de galatasaray ona farklı duygular yaşatabilir. bu takım bir his takımı ve bir futbolcu bu renklere aşık olursa kariyerinde gerek manevi gerek performans açısından kariyerinde özel ve ilkleri yaşadığı sezonları geride bırakabiliyor. hagi,sneijder başarıya aslında doymuş adamlardı fakat en iyi performansları değildi belki ama ikinci baharlarını yaşadılar. ıcardi’de de bu yaşanıyor şu an. zaha saydığım isimlerden farklı bir karakter ama neden olmasın diyor insan. galatasaray hakikaten karizmatik bir kulüp ve armayla bütünleşince insanın mizacını da futbolunu da değiştirebiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın