resim
Hakim Ziyech
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fas
  • 1007
    kendisini sakatlık geçmişine sahip olmasına rağmen sakatlığa yatkın bir oyuncu olarak nitelendirmemek gerekir. her sporcu gibi, fiziksel ve performans durumuna dikkat etmesi gerekiyor. şu an yaşadığı ufak çaplı sakatlıkta tam olarak bundan kaynaklanıyor. hem antrenmansız hem maç eksiği ile ziyech'i ilk 11'e atmak bana kalırsa aceleci bir tavırdı. uygun antrenman programlarına uyması ve profesyonel sağlık ekibinin yönlendirmelerini izlemesi, biz taraftarın ise sabretmesi gerekiyor. sabredersek çünkü nasıl bir oyun izleteceğini bize az çok gösterdi.

    ne izlettiğini biraz açacak olursak, her şeyden önce en büyük sorunumuz olan doğru pas istasyonları yaratma konusunda kendisi bize ilaç olacaktır. yaratıcılık konusunda kabul edelim dünyanın en elit oyuncularından biri kendisi. zaten oyun okuma yeteneği ve yaratıcılığıyla ön plana çıkan bir profile sahip. bu özelliklerinin üstüne bir de top hakimiyeti konusu eklenince üst düzey bir oyuncuya evriliyor zaten.

    kendisinden bol bol göreceğimiz ve şimdiden gördüğümüz bir diğer şey sağ kanatta geniş bir başlangıç pozisyonu alıp, daha sonra topu kontrol ederek içeri doğru ilerlemesi. bunu yapmasında ki temel sebep topu güçlü ayağına çekerek kaleyi bombardımana tutma isteği. eminin entrynin bu kısmını okurken aklınıza 16 eylül 2023 galatasaray samsunspor maçı gelmiştir. bu tür şeyleri daha fazla göreceğiz.

    son olarak, bence sahada çalışkan ve disiplinli bir oyuncudur. hem hücum hem de savunma görevlerini yerine getirirken yeterli bir performans sergilediğini düşünüyorum.

    dediğim gibi tüm bunları görmek için ihtiyacımız olan tek şey bir müddet zaman... biz taraftar olarak ocak ayına kadar sabretmeye alışığız, bu sefer de ocak ayını ziyech için bekleyelim ne olacak sanki (!) *.
App Store'dan indirin Google Play'den alın