resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 8035
    winner teknik direktör sıfatını kendine yakıştırmayan teknik direktörümüz. sürekli daha fazlasını istiyor kendisi, bu sebeple her maçta kendini taktiksel anlamda daha fazla geliştiriyor.

    ilk geldiğinde kendisi hakkında en çok yapılan yorumlardan biri okan buruk'un iki net santrfor ile oynadığıydı. ancak bize geldiğinde asla çift forvetle maçlara çıkmadı ve genel olarak kanat-forvet organizasyonunu benimsedi. yani okan buruk'un taktiksel tercihlerinin zamanla nasıl evrileceği ve değişebileceği konusunda esnek olmak gerekiyor. çünkü o bir düzende takılı kalmıyor, sürekli modernleşme ve kazanan oyunu bulma derdinde.

    esnek olmamamız gerekiyor demiştim ancak tabiki ideolojisinin temelleri bellidir ve bu temeller galatasaray'a yakışır cinstendir. artık galatasaray bu temel üzerinde o kadar stabil ve üstün oyun sürüyorki temel prensipleri taktik analizle uğraşmayan insanlar dahi rahatlıkla fark edebiliyor. nedir bu? hücum odaklı ve agresif bir oyun tarzıdır. genellikle hızlı hücumlarla rakip kaleye baskı yapıyoruz ve hücumda etkili bir oyun sergilemeyi hedefliyoruz. aynı zamanda pres yaparak rakibi erken baskı altına almayı ve topa sahip olmayı amaçlıyoruz. bir takım oyuncular, bir takım teknik adamlarla daha iyi uyum sağlar ve daha iyi performans verir. bana göre lucas torreira bunlardan biri. aynı zamanda topa hızlı bir şekilde sahip olup hızlı hücumları kullanarak rakip savunmayı zor durumda bırakmaya çalışıyor. bu oyun size galatasaray'dan başka bir takımı hatırlattı mı? ipucu vereyim isminin baş harfi pep guardiola...

    defansif oyununu anlatmaya gerek yok zaten. gerçekten okan buruk yönetiminde bir maçta iki gol yediğimiz kaç maç var? hatırlamak dahi zor. takım savunmasının yapısını gerçekten iyi ayarlayan ve oyuncularına iyi empoze eden bir yapısı var. savunmada sıkı bir markaj ve yerleşik bir organizasyonla rakip takımın hücumlarını engellemeye yatkın, yakın markaj oyunu oynatıyor her vakit. ayrıca hızlı bir geçiş oyunuyla hücumların etkili bir şekilde sonuçlanmasını sağlamayı hedefliyoruz. bu özellikle manu ve bayern maçlarında bize lazım olacak. (bkz: 3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı) (bkz: 24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı). her iki maçta da "hızlı kontra ataklar nasıl değerlendirilir" şeklinde takıma sunum yapması gerekiyor. başarılı olacağına şüphe yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın