resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 6418
    kerem’in en büyük eksisinin çalınan yılları olduğunu 30 eylül 2023 galatasaray ankaragücü maçında görebiliyoruz.

    zaha’ya top geldiğinde bekinin bindirmesini ve çizgiye koşu atmasını beklerken kerem tam tersi bi an önce forveti bulmak istiyor. zaha pas opsiyonu kesin ve net olduğunda denemeler yaparken kerem olması zor opsiyonları fazla zorladığı için top kaybı fazla oluyor. angelino’nun, zahayla artan performansı tesadüf olamaz. daha öncese söylemiştim zaha 11’e girdiğinde artacağını…

    kerem’in geçen sene asist sayısı evet fazlaydı fakat bunda duran toptan bulunan gollerin ve icardi’nin payı oldukça büyük. keremde elbette büyük pay sahibi fakat bunu top kaybını en aza indirdiğinde bu istatistik daha değerli olacaktır.

    kerem’in bana göre asist katkısından çok daha önemli özelliği topsuz koşu atmasıdır. bu konuda takımdaki en iyi oyunculardan biri. bu yüzden onu 10 numara pozisyonunda kullanmak abes olmayacaktır. her maç neredeyse topsuz koşularıyla pozisyon buluyor veya yaratıyor.

    samsun maçındaki 2 golü, ibfk maçında aldığı penaltı, istanbulspor maçındaki ilk dakikalarda kaçırdığı gol şimdilik aklıma gelenler.

    eğer zaha ilk 11 ise sol kanat forvet, kerem oynayacaksa 10 oynamalı. ayrıca duran topları kullanmaya devam etmeli çünkü hala en iyi orta kesen oyuncularımızdan biri.

    (bkz: 2023-2024 sezonu)
App Store'dan indirin Google Play'den alın