resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 6415
    ilk maçında 10 numarada gösterdiği performansı oldukça başarılı buldum. sol kanatta özellikle zahayla çok iyi anlaştılar.

    bana kalırsa ofansif bir oyun kurucudan ziyade gizli forvet rolüne daha yakın oynadı. sık sık merkezden kenarlara veya daha geriye gelen icardi'nin arkasındaki yarattığı boşlukları, yer yer zahanın orta sahaya top almaya gittiğinde arkasında yarattığı boşlukları kendisiyle kullanmaya çalıştık.

    özellikle çok hareketliydi bu maç. forvet arkası oynarken markaj altında kalırsınız genellikle. çünkü rakip savunmanın tam göbeğinde orta saha ile stoper arasındaki hatta kalırsınız. kerem hiçbir savunmanın kendisini kolay kolay marke etmesine izin vermedi. kucağına oturmadı. sürekli kendisini boşa çıkardı.

    lakin her şeyi 10/10 yapmadı tabii ki de. bir kanat oyuncusu olduğu için sürekli hücumu düşünüyor, bunu ortada gereğinden fazla yaptığında takımın hızını artırmaktan ziyade takımın daha aceleci bir top oynamaya başlamasına sebep oluyor.

    işin taktiksel kısımlarına alıştığında, bunları öğrendiğinde kerem'in yeni mevkisinde de artık 10 numara mı denir, gizli forvet mi denir, ne derseniz başarılı olacağından eminim.

    (bkz: 30 eylül 2023 galatasaray ankaragücü maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın