resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 8025
    takım 2023-2024 sezonunda an itibariyle 14 resmi maçını tamamlamış durumda. bu 14 maç sonunda takımın 3. bölgedeki taktiklerini ve ezberlerini anlamak için maçları izliyorum. ancak takım henüz 3. bölgede iki pas üst üste üste yapamıyor. mesela örnek veriyorum. sacha boey sağ kanattan bindiriyor. bir rakip oyuncu geçip tete'ye pas veriyor. tete topu herhangi birine aktaramadan top oyun dışı kalıyor. aut, taç, faul gibi etmenler. burada isimler herhangi iki isim olarak seçtim. yani tere olmaz kerem olur. kerem olmaz ziyech olur. boey olmaz angelinho olur. an itibariyle eleştirim isimler değil takımın sistemi.

    bence bu sorunun en önemli nedeni takımın okan hoca ile oynamak istediği düzenin eksikliği veyahut antrenmanlarda bunun yeterince ve etkince çalışılmaması değil. bunun en önemli sebebi bana kalırsa henüz oyuncuların birbirini iyi tanımıyor oluşu.

    mesela bu sene oynadığımız ilk resmi maç olan zalgris deplasmanında çıkan ön 6'lıya bakalım :

    berkan - sergio - yunus - zaniolo - kerem - barış

    ardından son resmi maç olan ankaragücü maçında çıkan ön 6'lıya bakalım :

    torreira - demirbay - tete - kerem - zaha - icardi

    çok ilginç. arada 12 maç olmasina rağmen her iki maçta da aynı mevkide oynayan hiçbir oyuncu yokken sadece bir oyuncu iki maçta oynamış. (bkz: kerem aktürkoğlu). aynı zamanda ilk maçta oynayan oyuncuların yüzde 50'si bugün takımda dahi değil.

    bununla beraber bir önümüzdeki maç olan manchester'ın ilk maçı ve son maçı arasindak ön alan oyuncuların durumlarına bakalım.

    sezonun ilk maçı iç saha wolves ve ilk 6'li :

    casemiro - mount - fernandes - garnacho - antony - rashford

    ardından son resmi maç olan palace ve ilk 6'li :

    casemiro - mount - fernandes - pellistri - rashford - højlund

    sahaya çıkan oyuncuların yüzde 70'i aynı isimlerden oluşurken sonradan oyuna giren isimlerle birlikte bu sayı yüzde 100' e çıkıyor.

    o zaman galatasaray'in devamlılık yüzdesi yedekleri saymadan yüzde 15 iken ; manchester united'da yüzde 70 gibi bir sayıya çıkıyor.
    (yedekleri saydığımız takdirde manchester'da bu sayı yüzde 100'e çıkıyor.)

    demem o ki bu takımdaki sorun okan buruk'un taktik anlayışından ziyade devamlılık sorunu gibi gözüküyor. umarım bu sorun kısa zamanda çözülür ve takım daha kompakt oynar. bunun için de sabır ve zaman takımın en önemli ilacı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın