• 98
    şu entry'de sezon içinde şampiyonluk yarışında puan durumuna direkt etki eden takımları ele alarak şampiyonluk yarışında puan durumunda arada oluşan farkı anlattım.

    (bkz: süper lig 2022-2023 sezonu/#3739486)

    geçen sene lig takımları galatasaray ve fenerbahçe'ye nazaran epey geridelerdi, ancak bu sezon durum daha da vahim ilerliyor.

    bu sebepledir ki puan barajı yükselecek ve alınacak puanları hesaplamaktan ziyade kaybedilen puanlar ile hesap yapmak daha kolay olacaktır.

    yukarıdaki entry'de hiç hesapta olmayan puan kayıpları olsa da sayısı pek de fazla değil*, muhtemelen bu sene bu daha da az olacak. böylece galatasaray ve fenerbahçe'nin aralarında oynayacakları maçlar daha da önem kazanır hale gelecektir.

    ancak bunun yanında şu da var ki lige geçen seneki gibi direkt etki edecektir.* hesapta olmayan puan kayıplarında bir fazla kaybedenin aralarındaki maçı beklemekten başka şansı kalmayabilir.

    puan kaybının telafisi uzun maratonda elbette var görünebilir ancak şampiyonluk yarışında olan takımlarla ligin diğer takımları arasındaki fark öylesine belirgin ki artık telafisi pek kolay olmayacaktır.

    süper lig şampiyonlarının son yıllarda yaptıkları toplam puan kayıpları tablosunu da şurada inceledim;
    (bkz: süper lig şampiyonluğu/#3739485)
App Store'dan indirin Google Play'den alın