• 28
    fenerbahçe geçen seneye göre takım savunmasını daha iyi yapıyor. aslında savunma hattını biraz daha geride kurmak dışında yaptıkları başka bir şey yok. oyuncu kaliteleri aynı olsa da daha yakın savunma yaparak geçen seneye göre çok daha az boşluk veriyorlar. buna mukabil hücumu da geçen seneye göre daha yavaş ve soft bir şekilde yapıyorlar. önde amansız bir pres yapacak halleri zaten yok. dzeko ve tadic ile bunu istesen de yapamazsın. ama eğrisi doğrusuna denk gelecek şekilde bu zaafiyet fenerbahçe için bazı kritik defoların önüne geçti. önde pres yapmayınca savunma daha geride emniyette kaldı.

    oyuncu kaliteleri savunmada geçen sezona göre farklılık göstermese de ileri hatta iş bitirici oyuncuların çokluğu geçen seneye göre artıları. 2 pozisyon bulsalar en az birini golle sonuçlandırıp geri kalan sürede zorlanmadan skoru koruyabiliyorlar. bütün mevzu, güçlü görünen defans hattının ciddi manada zorlanmaya maruz kalmaması ve üstüne savunma ve orta sahadaki 4 veya 5'erli blokları sıkı sıkıya kapatan bir rakibe denk gelmemiş olmamaları. ya savunmada helva gibi takımlara denk geldiler ya da hücumda bal yapmayan arılara sahip takımlara.

    başakşehir de bence ne yazık ki bu 2 gruptan. hatta her iki gruba da yazarsın. hem savunmaları leş hem hücumları. başlarında da her fenerbahçe maçına yeni icart çıkararak hazırlanan çağdaş atan var. başakşehir'in puan alma ihtimalini mümkün görmüyorum. totem değil, cidden zayıf bir takım. ama fenerbahçe'nin yorgunluğu etki eder de skor uzun süre bozulmazsa belki 1-2 farklı bir mağlubiyet ile yırtabilir başakşehir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın