• 323
    süper ligdeki takım sayısını düşürmek yerine getirilmeye çalışılan saçma sapan sistemdir. her takım 38 maç yapıyor. indir takım sayısını 14'e, takım başına düzgün paralar düşsün. yap maçları da içerde, dışarda ve tarafsız sahada diye. millet maç izlesin. playoff olursa olacak olan playofflar başlayana kadar kimsenin maçları izlememesi olacak. galatasaray %99 kalacak o playoffa ben niye izleyeyim o zamana kadar olan maçları. kaç senedir ligden doğru dürüst takım düşürmediler 18 takımlı lig oldu 20 takım hatta bir ara 21 takım.

    playoff sistemi getirmeye çalışmanın anlamı biz çok uğraşmak istemiyoruz, bir de bunu deneyelimden başka bir şey değil. onun yerine lig 14 takımlı olsa, süper lige çıkan takımların stadlarının kalitesi belli bir seviyenin üstünde olmak zorunda olsa, bu stadların her birine de bu sene la ligada olan yayın kalitesine yaklaşan sistemler kurulsa, takım başına düşen gelir artsa zaten lig ilgi çekmeye başlayacağı için yayın gelirleri de artar. ama kim uğraşacak bunlarla, playoff getirelim onun yerine.

    edit: tarafsız maçları her sene süper ligde olmayan başka bir şehirde yap, derbi turizminden o şehirler de faydalanmış olur. stadları yenilenir, esnafları para kazanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın