resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 2634
    geçen sene sırf takımda sucu olarak takılıp arada sihirli dokunuşlarla takımın kimyasını yukarı çekmesi için 4 milyon euro vereceğimi yazmıştım. oyununu da, liderliğini de son düzlük dışında çok beğendim.

    bu sene fizik itibariyle geriye gitmiş görünüyor, biraz geç açılacak olabilir. bu fizik düşüşlüğü oyun içi liderliğine de yansıyor. 2 pozisyonda aktifse, birinde dinleniyor; bu takımın temposunu etkiliyor. ayrıca enerjisi sınırlı olduğu için bir koşu atıp top almadığında biraz sabırsız el kol yapabiliyor. yine de bu hali bile maçların ilk 20 dakikasında hücum üretkenliği anlamında aşırı fark yaratıyor. biraz şansı olsa kopenhag maçında 2 asisti, istanbulspor maçında en az 1 golü olurdu. sırf deplase olarak kerem'e açtığı alandan bile çok gol bulduk şu ana kadar. futbolu sadece toplu alanda yorumlamamak lazım. bu adam oyunu biliyor ve 100% kalıbımı basarım çok üst seviye bir teknik direktöre dönüşür eğer o yolu seçerse.

    hocanın kendisiyle ilgili takdiri nedir, bilmiyorum. form tutmasını bekliyor da olabiliriz, ilk 11'deki eksikler tamamlanana kadar idare ediyor da. her şeye rağmen sezona sonuç anlamında kötü başlamadık ve mertens de burada önemli bir aktör. sadece enerjisini doğru ve optimize kullanmayı çözmemiz lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın