• 299
    kimse ligin değerini ve seyir zevkini arttırmayı bahane olarak sunmasın.
    buradaki amaç play-off getirip birilerinin çıkarına ve menfaatine hizmet etmektir.
    ligin değeri, yayın geliri ve seyir zevki gibi argümanlar araya serpiştirilen bahanelerden öte değildir.

    kaldı ki mevcut maçların kalitesi ve seyir zevki ortadayken, daha fazla maç oynatmayı bunun çözümü olarak görmek, ancak çocukların yapabileceği bir şey.

    gerçekten ligin değerini arttırmak veya seyir zevkini yükseltmek isteyen kişi veya yöneticiler ilk olarak şunları yapmalı:

    - mesela hakemler üzerindeki baskıyı kaldırmak, herhangi bir karar verirken var ve orta hakemin 480 dk boyunca hesap kitap yapmalarını önlemek için yabancı hakem getirilmeli. atıyorum bulgaristan veya azerbaycan federasyonları ile anlaşılsın. ben her hafta başka hakemi ve başka olayı konuşmaktan sıkıldım ve bezdim. bugün bizi yakan hakem, yarın illa ki başka bir takımı yakacak ve yakıyor da.

    - rezalet seviyede olan topun oyunda kalma süresini yükseltmek için hamleler yapılsın.

    - en ufak bir temasta, bacağı kırılmışçasına kendini yere atıp top oyundan çıkana kadar da kalkmayan oyuncu hakkında yaptırıl yapılsın. örneğin 5 dk kenarda bekleme cezası gibi. bunun önüne mutlak suretle geçilmeli.

    - zeminler avrupa standardına çıkarılmalı. zemini patates tarlasından hallice olan takımlara ya lisans verilmesin ya da tff olarak elini taşın altına atsın ve o takımlara kredi desteği sağlansın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın