resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 2631
    mertens'te bulduğu gol pozisyonlarını değerlendirme yüzdesindeki düşüklük anlamında 2022-2023 sezonundan bu yana değişen hiçbir şey olmadı. ağustos 2022'de olimpiyat stadındaki ümraniyespor maçında da çok rahat pozisyonları teker teker dışarı vurmakla meşguldü, eylül 2023'te yine olimpiyat stadında bu kez istanbulspor karşısında yine aynı şeyi yapmakla meşgul oldu. galatasaray'ın 10 numarası, galatasaray'ın ofansif orta sahası takıma katıldığı günden beri attığı ve attırdığı gollerle takdir almak yerine, "çok koşuyor, çok sempatik, florya'nın neşesi, sahada da sürekli arayış içerisinde" gibi soyut kavramlarla destekleniyor. geçen sezon en azından saha içerisinde iyi bir pas merkeziydi, bu sezon o da yok. gol pozisyonu oluşmasından sadece bir adım önce yaptığı basit top kayıpları takımı birçok olası pozisyondan ediyor bu sene. geçen sezon en azından bir 45 dakika ön alan presine katkısı vardı, bu sezon bu süre taş çatlasın 25 dakika. 25.dakikadan sonra mertens sahada hiç yok. defansif anlamda da yok, ofansif anlamda da yok. oyunun ikinci yarısında bir kere galatasaray yarı alanına gelip topsuz oyunda defans yapmaya çalışınca torreira'ya katkı vermiş olmuyor mertens. iyi bir orta saha oyuncusu da olmuyor bu şekilde.

    mertens konusunda denklem çok basit. mertens'in,türkiye ligi veya avrupa fark etmeksizin, sahada olduğu her dizilişte arkasında oynayan orta saha oyuncularına büyük yük biniyor. torreira, k. demirbay, ndombele, oliveira vs. bu dörtlüden hangi ikisi oynarsa, önünde mertens olduğu sürece eleştirilerin merkezi olur. sorun ikilide değil halbuki, sorun önlerinde oynayan oyuncuda. mertens'in arkasını iki orta saha oyuncusuyla kapatmak çok güç çünkü. toplu ve topsuz oyunda, defansif anlamda bu kadar büyük bir zaafiyet unsuru oluşturan oyuncunun oynadığı hemen her maçta tabela yapması lazım. var mı peki böyle bir şey? yok. samsunspor maçında yaptığı iki asistle veya şampiyonlar liginin ilk ön elemesinde attığı golle kendisini eleştirenlere "kapağı taktığı" falan da yok mertens'in. bir "kapak" olabilmesi için bunu 10 maçta 1 kere değil, 10 maçta 7-8 kere falan yapması lazım.

    mertens'li veya mertens benzeri başka bir oyuncu ile orta sahayı kurgulamaktan vazgeçmeliyiz. lig, kupa, avrupa fark etmeksizin. mertens'in saha içerisinde yarattığı problem açısından kopenhag maçı da bir, istanbulspor maçı da bir. galatasaray artık orta sahada mertens'i unutmalı ve üç orta sahalı bir dizilişi ana planı haline getirmeli. maçları kazanıyor olmak bu noktada gözümüzün önüne perde indirmemeli. mertens'li veya mertens benzeri bir başka oyunculu sistemlerde orta sahaya iki tane herkül koysak, yine bazı sıkıntılar yaşarız. üç orta sahalı dizilişe geçtiğimiz anda pek çok sıkıntımız kendiliğinden ortadan kalkacak. umarım en kısa zamanda bunu yaparız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın