• 7065
    2023-2024 sezonuna ligde 5'te 5 ile başlayan takım.

    bizim ve rakiplerinin yapması gereken ise şu; ne çok yüceltip, olduğundan iyi göstermek ne de başarılarını şansa veya hakeme bağlamak. buna bağlı olarak da oyun planlarını analiz edip ona göre hareket etmek.

    benim görebildiğim kadarıyla çok komplike ve durdurulamayan bir oyunları yok. zaten dünyada belki böyle bir oyun yoktur fakat fenerbahçe'nin handikapları bu şekilde kendi liglerine başlayan takımlara nazaran daha fazla. tabi rakiplerin kalitelerini de unutmamak gerekiyor.

    peki fenerbahçe ne yapıyor. özellikle sürekli kanatlardan geliyorlar. bunu yapmaları için de gerekli malzeme ellerinde var. hem tadic hem irfan topu alan, topun değerini bilen, top ayağındayken bilinçli oynayan oyuncular. bunun yanı sıra orta sahalarında gerçekten iyi futbolcu olan fred var. fred'de dönen topları iyi yapıyor, kanatlar da ayaklarında iyi top tutmasıyla rakip sahada baskı oluşturabiliyorlar. işte aslında tam burada handikap oluşabilir. 2 tane oyun kurucu kanatla oynamak demek, rakibi genişletmek için beklerin çıkması demek, 2 bekin de sürekli çıkmak zorunda olması demek, oraların boş kalması demek. yani fenerbahçe'ye karşı öncelikle beklerin arkasın uzun top atarak hem hücum devamlılığı azaltılabilir hem de pozisyona girilebilir. yine buna bağlı olarak kanatlara top aldırmamak da iyi bir seçenek. çünkü fenerbahçe merkezinde fred hariç top kullanabilecek bir oyuncu yok. fred'in çoğu özelliği iyi olmasına rağmen elit olmayan özelliklerinden biri pas. ayrıca önünde hiç pas opsiyonu olmayan symanski ve topu alınca yan pas yapan ismail var. yani fenerbahçe'nin hücumlarını merkeze yönlendiren bir takım istediği topları daha rahat alıp, daha rahat boş alan bulabilir. zaten stoperleri de çok hızlı sayılmaz. yani merkezden engelleyip merkezden ve kanatlardan delinmeye uygun bir takım.

    yani özetle ligde kaliteli hoca ve takım olmadığı için bir süre daha galip geleceklerini düşünüyorum fakat korkulacak bir takım da değil bana göre. umarım okan hoca bu sene de altına almayı başarır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın