*

resim
Victor Enok Nelsson
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:25
Boy:1.85
Uyruk:Danimarka
  • 2658
    taraftarın gözünde taca çıkmış gibi duran futbolcumuz. çünkü görüyorum ki 2,5 sene izlediğimiz oyuncuyu hala tanıyamamışız.

    nelsson davinson sanches mina'dan daha değersiz bir futbolcu değildir. çok daha farklı özelliklere sahiptir. ancak şu da bir gerçek davinson özellikle ligimiz sınırları içerisinde bizim oyun anlayışımıza nelsson'dan çok daha uygundur. çünkü önde baskı yapıp defans çizgimizi de baya orta sahaya yakın kuruyoruz. bu noktada herkesin belirttiği gibi davinson'un ayak kalitesi, fiziksel üstünlüğü ve atletizm avantajı ön plana çıkıyor. gerçekten mükemmel kombo. oyuncu ara sıra yaptığı sakarlıklarını yapmıyor olsa zaten kariyeri çok daha ileriye giderdi.

    fakat nelsson da muazzam mental yeteneklerle donatılmış bir futbolcu. az değil 2,5 seneye yakındır as stoperimiz. daha bir kere konsantrasyon kaybı, yerleşim hatası ve hatta basit hata yaptığını görmedik. hızı yok ama duracağı yeri çok iyi biliyor. defans iletişimi mükemmel. partnerini çok iyi tamamlıyor. takımı doğru konumlandırıyor. defansif anlamda hava toplarında başarılı. çalım yemiyor. hamle zamanlaması üst seviye. defansif sezgisi müthiş. bu özellikler defansı geride kuran takımlar için paha biçilemez.

    benim kafamda belli takımlar ve teknik adamlar var.
    simeone takımları,
    pep takımları,
    klopp takımları gibi...

    örneğin kerem aktürkoğlu'nu ilk günden beri atletico madrid'e yakıştırdım. hatta oyuncuyu da griezmann rolünde düşündüm hep. yani bir 9,5 numara. tabi ki farklı özellikleri var ama o bölgede kendi tarzında teknik direktörün oyununda çok verimli bir rol üstlenebilecek bir potansiyel vadediyor.

    yine işte aynı bu şekilde nelsson'u da atletico madrid'e çok yakıştırıyorum. çünkü simione 0-0'ı ve öne geçtiğinde 1-0'ı müthiş oynayabilen bir teknik adam. işte bu noktada nelsson gözün kapalı güvenebileceğin bir stoper.

    dolayısıyla davinson sanches'i çok seveceğiz. çünkü hızlı, spektaküler, duran toplarda gol ihtimali yüksek... ancak nelsson'un önemli bir değer olduğunu unutmamak lazım. 2 tane bayern ve 2 tane manchester maçımız var.

    nelsson yüksek rakamlı satış yapabileceğimiz bir futbolcu ayrıca. önümüzde 5 şampiyonlar ligi maçı mevcut. bu maçlarda göstereceği performans bizim için 25 milyon eu değerinde olabilir. üstelik bu maçlardan 4'ü nelsson'un defansif konsantrasyonuna ve mental özelliklerine çok ihtiyaç duyacağımız maçlar olacak.

    dolayısıyla nankör olmamak gerek.
    nankörlüğün galatasaray'a zarar verdiğini görmek lazım.
    nelsson yarın başaltı takım bulur kendine. fakat bu ayrılıktan bizim kazancımız çok geniş bir aralıkta değişken. futbolcuyu aldığına da satabilirsin. zaten genelde söz konusu ligimiz olduğunda avrupa kulüpleri fırsat transferi kovalıyor. çok özel bir futbolcun yoksa elinde arda güler ya da ozan kabak gibi kimse kesenin ağzını açmıyor. çünkü zorlu liglerde kendini ispat etmiş muadilleri için kesenin ağzını açmak daha garanti bir yöntem. bunu erden timur transfer döneminde vurguladı. nelsson sadece şampiyonlar ligi'nde manu ve bayern karşısında mükemmel performans sergilerse değerinin tavanına ulaşabilir. ligdeki performansları alıcılar için ölçü değil. türkiye'nin güvenilmez bir futbol ülkesi olduğunu biliyoruz. yani burada bir oyuncuya değer katmak çok zor ama değerini kaybettirmek çok kolay. bir futbolcunun fenerbahçe karşısına çıkıp da şov yapmasının kabul edelim avrupa kulüplerinin gözünde hiç bir değeri yok. yani lecce karşısında şov yapan bir oyuncu alıcılar gözünde daha önemli. çünkü fazlasıyla zayıf bir ligdeyiz. bir de taraftar olarak oyuncumuzun repütasyonunu düşürürsek sadece galatasaray'a zarar vermiş oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın