• 38
    olimpiyat stadyumunda maçlarını oynayan taraftarsız istanbul kulüplerinin haksız kazanç elde ettiği gelir kapısı.

    26 eylül 2023 istanbulspor galatasaray maçı için ''ev sahibi'' ekip, deplasmana gelecek galatasaray taraftarı için doğu tribününü ayırmış. atatürk olimpiyat stadyumunun doğu tribünü kapasitesi 26 bin 164. deplasman biletleri ise 905 türk lirasından satışa sunulmuş. 25 eylül 2023 kuruyla 33 küsur amerikan doları.

    gelin birlikte minimum sayılardan bir hesap yapalım. istanbulspor iç sahada galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş ve trabzonspor ile sezonda bir kez oynuyor. 26 bin 164 potansiyel deplasman biletinin dört büyüklerle oynadıkları dört maçta en düşükten hesaplayarak ortalama 10 bin tanesini sattıklarını varsayalım. toplamda 40 bin bileti 33 dolardan satmış olsunlar.

    40.000 x 33 = 1.320.000

    istanbulspor bu uygulamayı sürdürüp yalnızca bu dört maçta doğu tribününün ortalama %40'ından azını dolduracak şekilde 40 bin bilet sattığı anda bu sezon 1 milyon 320 bin amerikan dolarını, günümüz değerleriyle 35 milyon liradan fazlasını kazanacak.

    ne yaparak kazanacak bu parayı? istanbul sınırları içerisinde hiçbir vasfı olmayan, en ufak taraftar desteği olmayan, stadı dahi olmayan bir kulüp olduğu için kazanacak.

    kardeşim o zaman gelsin tüm anadolu kulüpleri eşek gibi olimpiyat stadında deplasmana 30 bin kişilik yer açsın, özellikle ligin son haftalarına doğru önem seviyesi yüksek bir maçsa tek maçta 1.5 milyon dolarlık gişe hasılatı yapsın, seneye kullanacağı bütçenin büyük çoğunluğunu beş kuruş ücret ödemediği, bakımına dahi bir kuruş harcamadığı stadyumda oynadığı tek maçtan çıkartsın gitsin. var mı böyle bir rahatlık, böyle bir adaletsizlik ya?
App Store'dan indirin Google Play'den alın