resim
Edin Džeko
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.93
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 628
    (bkz: 24 eylül 2023 alanyaspor fenerbahçe maçı)

    faul yapıp sarı kart gördüğü pozisyon öncesinde efecan üst tarak kemiğine topukla sıyırarak vurmuş, dzeko’da çok sinirlenip tekme atmıştır. doğrusu efecan’a sarı, dzeko’ya kırmızı olmalıydı.

    işaret etmek istediğim konu, türkiye liginde sırtı dönük duvar olmaya kalkarsan, ya aşil tendonuna ya da üst tarak kemiğine tekme vurma yoğunluğu. çok iğrenç ve gaddar bir durum. özellikle bu kadar iri ve yavaş oyuncuysan bu kaçınılmaz. hiçbir avrupa liginde olmadığı kadar bu ligte üst tarak kemiğine krampon altı ile vuruluyor/basılıyor. anlaşılan odur ki , kendisi bu tip darbelere deliriyor.

    şimdi bütün ligin orta sahaları bu pozisyonu seyredip konuya uyandı. ayrıca fenerbahçe geride hakem müsamahasıyla çok sert oynuyor. rakipler bunun acısını dişe diş dzeko’dan çıkarabilir. bu darbelerden kaçmak isteyen dzeko sanırım orta sahaya duvar olmaya daha az gelecektir. geçmişinde var mı bilmiyorum ama büyük ayaklı santraforların sakatlık geçmişinde tarak kemiği ve kırık ayak parmağı sakatlıkları genelde oluyor.

    bu anlamda türkiye liginde zorlanacağını öngörüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın