resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1116
    kendisi ile ilgili bazı çekincelerim olan futbolcu.

    kısaca şöyle açıklayım: şimdi benim acl (ön çapraz bağ) iki kere koptu, bu yaz da minisküsü elime aldım. henüz ikinci ameliyatı olmadım ama fizyoterapi ortopedi doktoları ile sık sık görüşüyorum. kendilerinin söylediği bundan kısa bir zaman önce acl sakatlıklarında spora dönüş süresini 5-6 ay olarak belirleyip ona göre planlama yapıyorlarmış. sakatlığın nüksetmesi konusunda belli bir artış gözlemlenmiş (örn: ben*) sonrasında spora dönüş sürecini 8. aylara taşımışlar.

    zaha kardeşimiz sanırım nisan ayında sakatlanmış. yani şundan bir iki yıl önce bağını yırtsa şu an sahada olmasına izin verecekti doktorlar. ne yaptın ya da ne yaptırdılar sana ya da nasıl zorladın premier ligte de halen vücudunda etkileri devam ediyor.

    bu etkilerin bir kısmının da mental olduğunu düşünüyorum. son maçta (bkz: 23 eylül 2023 başakşehir galatasaray maçı) bir pozisyonda top kanada açıldı. az deparlı gitse daha tehlikeli bir açıda topla buluşacak. topu almaya jog yaparak gitti ta kanatta topla buluştu. depar atmaya çekindiğini düşündüm.

    bir konu daha var. demek istediğim vücut hareketleri değil, taça giden topa atlayıp tribünleri galeyana getirmesin eyvallah. ama bir tete'ye bakıyorum. faydalı olmak için didiniyor adam boşa kaçıyor şut çekiyor kaptırıyor pres yapıyor her türlü aksiyonda var. ziyech desen öyle. bunlar da kağıt üstünde hazır olmayan oyuncular ama kendisinde o azmi o isteği bir türlü göremedim.

    tabi umarım ki birkaç hafta içerisinde şu yazıda baştan aşağı tüm cümlelerde yanılmış olurum. bu da en ofsayt entry'lerimde beni en mutlu eden yazı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın