resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1114
    kendisini en iyi ifade edecek tanım tam olarak şudur: apex predator.

    zaha bir maça girer, bulunduğu bölgeyi domine eder, top oynamaz, savaşır, üstünlüğünü gösterir, gülmez, eğlenmez, tek amacı üstünlük kurmak, karşısındaki rakibi yok etmektir. rakibinin üzerine rakibinden topu kaçırmak için gitmez, meydan okur.

    bu savaşçıyı tesadüfen bir premier lig maçında tanımıştım. mükemmel oynuyordu. galatasaray'a geleceğini düşünemeyeceğimiz türden oyunculardan biriydi yani izlerken o hissi alabilirdi insan. bu adam manchester united'da niye değil demiştim yani adamı izlerken united formasını yakıştırmıştım. şimdi kendisi, yani daha önce tanımadan ilk defa kendisini seyrettirdiğinde süperstar olduğunu belli eden adam galatasaray formasını giyiyor.

    maçı hatırlamamakla beraber,

    -maçın büyük bir takıma karşı oynandığını (çünkü crystal palace maçlarını takip etmezdim),
    -2018-2022 arasında bir tarihte oynandığını,
    -maçı crystal palace'ın kazandığını,
    -zaha'nın müthiş oynadığını ve skor katkısı verdiğini

    hatırlıyorum. yani maçın tarihinden tut, takımı bile hatırlamıyorken zaha'ya "lan ne acayip oyuncu bu" dediğimi hatırlıyorum. öyle bir aura.

    öyle bir aura ki, şampiyonlar ligi resmi hesabı daha 1 maç oynamayan zaha'nın şampiyonlar ligi arenasına çıkacağını paylaşıyor milyonlarla.

    ben zaha'ya inanılmaz seviyede inanıyorum. bu adam karakteri gereği asla savaşmaktan kaçmaz. kaçmaz değil kaçamaz. yapısı müsaade etmez çünkü dürtüsel bir karakteri var zaha'nın. hiçbir yırtıcı yapamaz bunu. zaha da kendisine tamamen geldiğinde gücünü, baskınlığını göstermek için varını yoğunu verecek sahada.

    taraftarın algılara kapılmasından da çok korkmaya gerek yok. crystal palace kaç maç kaybediyor senede yuhalayanından tut küfredenine her şeyi görmüştür bu adam. bakıyorsun her sene takır takır oynuyor. kimseyi takacak bir tip değil zaha.
App Store'dan indirin Google Play'den alın