• 45
    çıktığı andan beri deneyimlediğim oyun. kısaca gözlemlerimi ve dertlerimi yazmak istiyorum.

    öncelikle galatasaray için hep kullandıkları, gerçeklikle alakası olmayan fontu yine kullanmışlar formalarda. lan bari arial kullanın ya. yetmemiş parçalı formaya siyah font yapmışlar. o kadar özensiz. torreira ve icardi'nin saçlar sarı değil. bu adamlar bir yıldır sarı saç kullanıyor. icardi'nin gol sevinci de eklenmemiş. kapak yıldızı yaptıkları adama dair tek bir kişiselleştirme yok. yüzü de muhtemelen psg'de falan oynarken yaptıkları yüz. gerçi yıllardır uruguay milli takım kalecisinin yüzünü abidik gubidik yapan firma bunlar, ne diyeyim.

    onun dışında oyun yavaşlamış gibi geldi. gerçekçiliğe artı puan katacak bir durum bu. fifa 23 baya arcade oyun gibiydi hız konusunda. bir de sezon sonuna doğru full 99 pace 99 agility oyuncu kartları da çıkınca ultimate team modunda pinpon oynuyor hissi veriyordu maçlar.

    oynanış olarak da bazı değişiklikler mevcut. öncelikle ortaları beğendim. mekanik baya değişmiş. geçen sezonun metası olan trivela şut ve ortalar azaltılmış, özel yeteneğe bağlanmış. her oyuncuyla doksana otomatik trivela golü atma işi bitmiş. plase tuşu ile orta yapınca eskiden alçak sert orta yapıyordu, bu kalkmış. artık baya hedef nokta seçtiğiniz bir orta türü olmuş bu kombinasyon. kolay değil ama zevkli. yine plase artı ara pası da önceki oyunda normalden daha uzak alana koşu yolu pasıyken bunda manuel yön tayin ettiğiniz ara pas olmuş. buna alışamadım henüz.

    şutlar biraz nerf yemiş genel itibariyle. artık eskisi gibi vurdum gol oldu yok sanırım, karşı karşıyayken dışarı vurmak daha kolaylaşmış gibi geldi. bu da bence olumlu.

    fut karttan kadın oyuncu çıkmasına değinmek istemiyorum. saçmalık. madem öyle hem kadın hem erkek takımlı rivals ligi falan yapsaydınız da ayrı olsaydı yine bu oyuncular. bu sene daha çok kkg yapmaya zorlar gibi bu durum çünkü baya işlevsiz geldi bana. can sıkıcı.

    oyuncu kariyeri kısmında bir iki ufak değişiklik dışında geneli aynı. bir menajer gelmiş işte, transfer olmak istediğiniz takımı seçiyorsunuz kriterleri yerine getiriyorsunuz falan. ama yine eskisi gibi pas istediğiniz an sırtı dönük 60 metredeki topçu topu size atıyor falan. takımların dizilişi ilk onbiri değişmiyor. alex hunter hikayesiyle beraber bu tarafı hiç umursamaz oldu ea.

    özetle, ben ultimate team oynadığım için 1800 liralık versiyonu aldım. çünkü yaklaşık 1500 lira değerinde fut points veriyordu. lazımdı. ama bence bu paraları etmeyecek bir oyun. aldım ama, fifa 23 komünitesi o oyunu bırakana kadar oradan devam ederim gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın