• 39
    futbol oyunu adı altındaki kumar oyununun son serisi. çok şükür çevremde bu seriyi oynayan kimse bu sürümle beraber kalmadı. arkadaşımın söylemesi ve internette görmem üzerine cidden araştırdım ve doğruymuş. oyunda kadın ve erkek futbolcular aynı takımda yer alıyor online modda.

    yani ciddi bir şekilde para verip kutu kart vs gibi şeyler açan oyuncular artık takımlarında kadın ve erkek futbolcuları aynı takımda görmek zorunda. benim bu seriye olan gıcığım ise aslında bu modun ortaya çıkmasıyla oyuncu ve teknik direktör kariyerlerinin rafa kalkmasıydı. bunun üzerine onlinedan para kazandıkça iyice sektörde tekelleştiler ve karşılarında oyun da kalmadı tıpkı fm gibi.

    her sene aynı oyunu kadro güncellemesiyle alan kumarbazların (isteyen alınabilir fakat bu bir bağımlılıktır kabul etmeseniz de böylesiniz) yüzünden piyasada offline oynayıp keyif alabileceğimiz futbol oyunu kalmadı. sjwciler bir yandan bunlar diğer yandan sektörün içinden geçti maalesef.

    bu oyun da o serinin bir diğer halkası. burda da alan oynayan seven yazarlar vardır elbette saygı duyuyorum ama ben daha fazla bu saçmalıklara gelemiyorum. isteyen oynar isteyen keyif alır. fifa 98den beri fifa ve pes(winning eleven) serileriyle büyümüş ve en sevdiği oyunlar bunlar olan benim gibi düz futbol severlerin fikrinin ve isteklerinin para etmediği garip bir dönemdeyiz.

    dünyadaki pek çok şeyin belirli azınlıkların keyfine göre düzenlendiği bir çağa ayak uydurmakta zorlanıyorum ve analog kalmayı tercih edeceğim açıkçası. şu kadın futbolunu yüceltme çabaları falan da midemi bulandırıyor o kadar. düz insan kalmadı dünyada ya yobaz oluyorsun ya da liboş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın