resim
Leandro Daniel Paredes
Takım:Roma
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.80
Uyruk:Arjantin
  • 625
    galatasaray futbol takımının supervoid gibi boşluğa düşmüş orta saha mevkisinde ihtiyacı olan oyuncu tam olarak kendisiydi. ne fred, ne şu, ne bu.

    bu sezon kurulan kadro gereği değişen ve daha çok ‘topa sahip olunan ve pozisyon oyunu’ oyun yapısında hâlâ geriden derin oyun kurucu eksikliği hissediliyor. angelino, demirbay, ziyech gibi play-maker oyuncular alınmasına rağmen 1. bölgeden 3’e geçen sezona göre top daha yavaş geçiyor. böylelikle rakip yarı sahaya yerleşen ve pozisyon üretebilen bir takım modeli göremedik şu ana kadar. eğer pozisyon oyununa dönecekseniz en başta buna uygun derin oyun kurucu özellikli bir ön libero gerekir. torreira bunun dışında her şeyi mükemmel yapsa da bu konuda yüksek seviyeli maçlarda isteneni veremiyor. porto deplasmanında 1-0 kaybettiğimiz şampiyonalar ligi maçındaki fermando reges modeline en yakın oyuncu kendisiydi. o maç muazzam oynamıştı. bu model eksikliği manu ve bayern maçlarında daha net hissedilecektir.

    kopenhag maçı yediğimiz ilk gole bakalım. musleranın yüksek topunda orada paredes olsa muhtemelen topu rakibe kaptırmayacaktı, kaptırsa bile rakip atağında ceza sahasında fizikli bir paredes olacaktı. torreira-paredes ikilisi defansif anlamda çok daha caydırıcı olacaktı rakipler için. savunmadaki birçok problemi de görünmez yapacaklardı. torrera’nın 8’e kayması da gayet olağandı çünkü ceza alanına iyi toplar atabilen, ayağı temiz bir oyuncu. metrens’in az farka auta giden kafa topunda ortayı torreira yapmıştı.

    bu seneki roma istatistiklerine baktım ve sofescore verilerine göre hiç de vasat altı maçlar çıkarmamış. son 2 maçında 7.0 ve 7.7 puanlar almış. öyle bir dönem denildiği gibi roma’da istenilmiyor sözleri fazla afaki gibi. kendisi biraz hareketsiz bir oyuncu ama transfer dönemi alınan oyuncularla kıyasladığımızda bu durum pek sırıtmayacaktı.

    roma’nın 2,5 milyon euro verip aldığı oyuncuyu biraz daha fazla maaşa ikna edebilirdik. bence vereceği katkıyla parasını fazlasıyla çıkarırdı ki bonservisi çok düşük zaten. nasip değilmiş demekten başka bir şey gelmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın