resim
Vincenzo Montella
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:50
Uyruk:İtalya
  • 233
    türkiye milli takımının yeni teknik direktörü.

    söz konusu milli takım olunca teknik direktörlük havuzu ister istemez daralıyor, çünkü en önemli noktalardan birisi teknik direktörün oyuncuları tanıyor olması.
    dünyadaki elit teknik direktörlerden kaç tanesi türk ligini takip ediyordur ya da türk oyuncuları biliyordur. tek fatih terim var başka da yok yani, hoca da milli takıma geldiğinde fb'liler jk'liler ve bir takım enteresan gs'liler düşman kesiliyor. bu yüzden en ideal tercih bile doğru olmayabiliyor.

    milli takım teknik direktörlüğü ile kulüp takımı teknik direktörlüğü de başlı başına farklı şeyler. kulüp takımında sürekli oyuncularla beraber olup, üzerine koya koya devam etme şansı varken milli takımda çok daha fazla pragmatikliğe ihtiyaç var. problemle karşılaşıldığı anda bunu çözebilecek birine ihtiyaç var. zaten sezonda çok az milli maç oynanıyor, taktiksek anlayış benimsetme falan cidden çok zor işler.

    son dünya şampiyonunda da gördüğümüz üzere en önemli detay iyi bir rakip analizi ve bu analizler ışığında doğru rütuşlar başarıdaki en büyük etken.
    montella böyle bir teknik direktör mü? ben emin değilim, bilmiyoruz.
    riskli bir tercih ama fazla seçenek de yok bu yüzden yanlış tercih de diyemeyiz. italya milli takımı hemen spaletti'yi aldı mesela, ben spaletti'yi galatasaray'ın başında görmeyi istiyordum. müthiş bir kulüp takımı hocası aslında.

    montella ads kariyerinden dolayı yakından tanıdığımız bir isim. bence lige de renk katmış bir hocaydı. büyük takım hocası kategorisinde değerlendirebiliriz, oynatmaya çalıştığı oyun o yöndeydi.

    montella buradayken sürekli 4'lü savunmayı tercih etti ve en göze çarpıcı özelliği çarpraz ikililerdi.
    orta saha ikilisi mesela birbirine göre çapraz konumlanıyordu, sağ bek ve sağ kanat keza öyle, biri içerde diğeri dışarda yer alıyordu. sol bek ve sol kanat da böyle ve hatta santrafor ve forvet arkası da bu şekilde çarpraz ikili olarak konumlanıyordu.

    milli takımda bunu mu dener bilmiyorum ama kulüp takımında olsa bunu deneyeceğine emindim.
    milli takımın kadrosunda yapısal sıkıntılar da var ama montella'ya uygun oyuncular da var.
    bence arda güler şuan en uygun 10 numara.
    orkun ve hakan yetenek kümesi olarak kesişse de ikisi de tek tek bakılırsa uygun oyuncular.
    ferdi yine hocaya en uygunlardan biri, stoperleri vs de bir şekilde halleder ama geri kalan mevkilerde ne yapacak merak ediyorum.
    muhtemelen kerem ile kazımcan'ı ve ferdi ile cengiz'i ikili olarak eşletisirip kullanmak ister.
    hakan + orkun yanlış bir ikili ama bu yanlışta ısrar edeceğini de düşünüyorum.
    abdülkerim en uygun yerli stoperlerden biri ama merih+ çağları bozar mı yine emin değilim.

    niahi fikrime gelirsek; bizden güçsüz takımlara karşı başarılı olacağını düşünüyorum ama bizden büyük takımlara karşı da çok büyük olasılıkla başarısız olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın